Ponsatí, Puigdemont i Comín, en un acte de Junts per Catalunya (ACN/Natàlia Segura)
Ponsatí, Puigdemont i Comín, en un acte de Junts per Catalunya (ACN/Natàlia Segura)

Puigdemont, Ponsatí i Comín, els més votats a les eleccions del Consell per la República

Un 25,7% del cens ha participat en els comicis per elegir els membres de l'Assemblea de Representants

Redacció/ACNActualitzat

Les persones registrades al Consell per la República han elegit aquest cap de setmana els membres de l'Assemblea de Representants. Entre els candidats més votats hi ha Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig i Laura Borràs.

En un acte aquest diumenge a la nit a Barcelona, el cantautor i membre del govern del Consell per la República, Lluís Llach, ha anunciat els noms que ocuparan els 121 escons. D'aquests, 81 corresponen a les candidatures de ciutadans i els 40 restants a càrrecs electes públics.


En els comicis també han estat elegits la diputada de JxCat al Congrés Pilar Calvo, la portaveu de Demòcrates de Catalunya Assumpció Laïlla i diversos càrrecs de JxCat.

Això no vol dir, però, que no hi hagi hagut cap candidat de formacions com ERC al procés, ja que hi ha hagut regidors republicans que seran a l'Assemblea d'Electes. També en formarà part Àngels Martínez Castells, que va ser diputada de l'extinta Catalunya Sí que es Pot.

Els electors han votat telemàticament en dues urnes: una per a qualsevol ciutadà inscrit al Consell, segons la circumscripció, i l'altra exclusivament per als càrrecs electes.

Laura Borràs i Lluís Puig, en una imatge del juny de 2018 a Brussel·les
Laura Borràs i Lluís Puig, en una imatge del juny del 2018 a Brussel·les (ACN/Natàlia Segura)


Una participació del 25,7%

Actualment, el Consell per la República té 100.000 inscrits, però només han pogut participar en el procés els inscrits abans del 18 de setembre, per la qual cosa el cens ha resultat ser notablement inferior.

En total, han votat en els comicis 22.584 persones d'un cens de 87.883, és a dir, una participació del 25,7%.

Un cop constituïda, l'Assemblea de Representants elegirà la seva presidència i, després, la presidència del Consell per la República, emulant el sistema parlamentari.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínClara PonsatíLluís PuigLaura BorràsConsell per la República
Anar al contingut