Puigdemont parla d'"espoli" de les obres de Sixena i Rajoy "acata" la decisió del jutge

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha reaccionat, des de Bèlgica, a la notícia de l'entrada de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida, carregant amb un missatge de Twitter contra els partits que van donar suport a l'aplicació del 155.

També des de Bèlgica, Lluís Puig, últim conseller de Cultura del govern de Puigdemont, ha enviat un missatge de vídeo expressant el seu suport als treballadors del Museu de Lleida i expressant la "màxima indignació" pel fet que la Guàrdia Civil sigui dins del centre per endur-se les obres. Puig també carrega contra els tres partits que van votar a favor d'aplicar el 155 a Catalunya.

 

Preguntat sobre aquesta qüestió mentre participava en un esmorzar informatiu, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no s'ha mogut de l'argument habitual del respecte a les decisions de la justícia:

 

"El jutge ha pres una decisió i, per tant, les decisions dels tribunals, el govern [espanyol], no hi té res a dir excepte acatar-les."

 

Des del PSC, el candidat a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha desvinculat el 155 de la decisió judicial d'ordenar a la Guàrdia Civil la retirada de les obres d'art sacre de Sixena que són al Museu de Lleida.

 

El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha defensat que les obres s'han de quedar a Lleida, i també ha vinculat la retirada amb el 155.

 

Mireia Boya, de la CUP, que s'ha desplaçat fins a Lleida, també ha parlat d'"espoli" i ha defensat que "l'estat espanyol, el govern d'Aragó i el triumvirat del 155 han vingut a buscar el seu botí de guerra".

 

També des de Lleida, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha qualificat els fets d'"intent d'humiliar-nos" que ha de servir de "lliçó del que pot arribar a passar si aquesta gent -en referència als partits que han donat suport al 155- acaben governant el país".

 

A l'exterior del Museu de Lleida també ha parlat Quim Torra, de Junts per Catalunya, que ha assegurat que la retirada de les 44 obres en litigi "és l''a por ellos' a la cultura", que, ha assegurat, "també arribarà, si no ho aturem, a l'ensenyament".

 

 

 

Meritxell Serret, consellera cessada pel govern espanyol que està a Bèlgica, també s'ha referit a l'entrada de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida dient que és una "trista imatge" que "simbolitza la decadència" dels partits que "justifiquen l'article 155".

ARXIVAT A:
Article 155SixenaPatrimoni
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut