Barcelona

Puigdemont: "L'any que ve no seré president"

Carles Puigdemont ha participat en el 50 aniversari de la campanya "Cap nen sense Joguina", de Ràdio Barcelona, on també hi ha estat Ada Colau, que igualment es descarta per presidir la Generalitat

RedaccióActualitzat

El president Carles Puigdemont no es presentarà a la reelecció l'any que ve. "L'any que ve no seré president", ha assegurat a Ràdio Barcelona, on ha participat en el 50 aniversari de la campanya "Cap nen sense joguina". Diu que la nova etapa que s'obrirà després del referèndum requereix nous lideratges i que no té cap vocació de continuar sent candidat. Puigdemont manté d'aquesta manera el seu compromís.

"És una legislatura de 18 mesos, els 18 mesos s'acaben a l'estiu. Hi pot haver un parell de mesos d'allargada tècnica. Ens hem compromès a convocar eleccions constituents, com a màxim sis mesos després de la convocatòria del referèndum, i jo ja vaig anunciar moltes vegades, i ho tornaré a fer tantes vegades com calgui, que la meva feina s'acaba amb aquest propòsit. I jo no tinc cap vocació de continuar sent candidat."

Ara bé, no ha aclarit si es tornaria a presentar en cas que no es faci finalment el referèndum.

Al mateix programa hi ha participat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha dit que s'autodescarta per concórrer a la presidència de la Generalitat, una possibilitat que s'havia apuntat en algunes ocasions:

"Rotundament no. Jo m'he presentat per ser alcaldessa de la ciutat de Barcelona- Li dono la màxima importància i no estic pensant a presentar-me en unes altres eleccions. Si em torno a presentar al 2019 ho decidirà l'organització, amb la participació ciutadana corresponent. Si m'imagino en algun lloc és com a alcaldessa de la ciutat."

Colau i Puigdemont han estat els primers convidats del programa especial de 20 hores que Ràdio Barcelona emet aquest dijous per commemorar els 50 anys del "Cap nen sense joguina".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut