Puigdemont i Sànchez pilotaran el naixement de Junts amb un ampli suport

Carles Puigdemont i Jordi Sànchez han estat elegits com a president i secretari general de la nova formació pràcticament per unanimitat

RedaccióActualitzat

La nova formació Junts comença a caminar sense fissures. La direcció del partit ha estat elegida pràcticament per unanimitat en una votació telemàtiques en que han participat 2.130 afiliats, una mica més de la meitat del cens del partit. Carles Puigdemont i Jordi Sànchez encapçalaven l'única candidatura després que l'únic rival decidís retirar la seva llista alternativa.

Puigdemont ha estat elegit president de Junts per Catalunya amb el 99,3% dels vots. Jordi Sànchez en serà el secretari general, amb el 94% dels vots. I Jordi Turull, Elsa Artadi, Josep Rius i Anna Erra n'assumiran les vicepresidències.

 

 

JxCat ha fet públics els resultats de les votacions telemàtiques, fetes entre divendres i diumenge, per elegir els membres de la seva direcció.

Després de popularitzar-se durant dos anys i mig com a marca electoral promoguda per Puigdemont, però sense estructurar-se encara com a partit, JxCat va iniciar el seu procés congressual el passat 25 de juliol amb un acte fundacional, que va donar pas a les votacions per a la direcció aquest cap de setmana, abans de culminar el 3 d'octubre amb el debat de les ponències organitzatives i estratègiques.


Sense coalició amb el PDeCAT

A banda de la direcció, aquest diumenge s'ha esvaït una altra de les incògnites del futur de Junts. La formació descarta una coalició amb el PDeCAT. Ho ha dit la diputada i regidora a l'Ajuntament de Barcelona per JxCat Elsa Artadi, en una entrevista a l'agència EFE.

"No volem ser una federació de partits, no ho serem, no és la nostra voluntat. I no serem tampoc una coalició electoral. Junts per Catalunya ha vingut per ser un partit obert, transversal, inclusiu i transformador de la societat catalana."

Artadi ha volgut deixar clar que no hi ha cap marge per a l'acord i que els demòcrates tenen tot el dret a presentar-se en solitari als pròxims comicis.

Per Artadi, l'única excepció que permetria una coalició seria que es fes una llista de país que agrupés totes les forces independentistes.

El partit de David Bonvehí rebutja dissoldre's i proposa, ara, acords electorals.

ARXIVAT A:
JxCatCarles PuigdemontJordi Sànchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut