Carles Puigdemont i els diputats electes empresonats i a Brussel·les
Carles Puigdemont i els diputats electes empresonats i a Brussel·les
Barcelona

Els polítics electes empresonats i a Bèlgica presenten les credencials per ser diputats

La prioritat és, segons l'entorn de Puigdemont, restituir el govern cessat i traslladar la pressió a Rajoy i també als comuns

RedaccióActualitzat

Una setmana abans de constituir el Parlament i enmig de les negociacions per la composició i la presidència de la mesa, Carles Puigdemont i els diputats electes empresonats i a Brussel·les han presentat o presentaran les credencials per ser diputats. Puigdemont no té cap intenció de renunciar a la seva investidura tot i saber que això pot desembocar en unes noves eleccions. Segons diu, cal ser coherent i recomana a tots els diputats electes que recullin l'acta de diputat, encara que això pugui posar en risc la seva investidura o la constitució de la nova mesa del Parlament.

La prioritat és, segons l'entorn de Puigdemont, restituir el govern cessat i traslladar la pressió a Mariano Rajoy per negociar amb el govern català i també als comuns, que s'hauran de mullar.

Puigdemont i dos dels diputats electes que l'acompanyen a Brussel·les, entre ells Antoni Comín, així com els tres que estan empresonats ja ho han fet per recomanació dels seus advocats. Els altres dos ho faran en les pròximes hores. Es tracta d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, així com Antoni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig.

L'únic que ha renunciat a l'acta de diputat per motius personals és Carles Mundó, el conseller de Justícia d'ERC cessat pel 155.

Les prioritats de Puigdemont topen així amb el que algunes veus de pes i el mateix Artur Mas reclamaven: una legislatura estable.

D'aquesta manera, s'acaba amb les especulacions de les darreres hores, en què es parlava d'assegurar l'estabilitat parlamentària amb l'entrega de l'acta dels 4 diputats electes que són a Brussel·les. De totes maneres, és un primer pas, perquè per formalitzar l'acta de diputat també cal aportar més documentació, com la declaració de béns i l'acatament per escrit de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut