Carles Puigdemont a la foto de família de JxCat a Brussel·les el 12 de gener (ACN)
Carles Puigdemont a la foto de família de JxCat a Brussel·les el 12 de gener (ACN)

JxCat recorre la impugnació de la investidura al Suprem i demana personar-se al TC

La formació demana al Suprem que anul·li l'acord del Consell de Ministres per la impugnació del ple d'investidura

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya ha posat en marxa la seva defensa jurídica per assegurar la investidura de Carles Puigdemont. La formació ha decidit recorrer al Suprem i al Tribunal Constitucional.

Al Suprem ha presentat un recurs contenciós-administratiu perquè, de forma urgent, anul·li l'acord del Consell de Ministres per la impugnació del ple d'investidura.

Aquest és el recurs que han presentat al Suprem:

 

Al Constitucional, Carles Puigdemont i la resta de diputats de Junts per Catalunya han demanat formalment al tribunal poder personar-se per presentar al·legacions.

En total hi ha 34 diputats de Junts per Catalunya, tot i que un d'ells, Jordi Sànchez, és actualment a la presó. Sànchez és a Soto del Real des de fa més de 100 dies. A part de Puigdemont, hi ha dos diputats més a Brussel·les: Clara Ponsatí i Lluís Puig.

 

A més, la formació prepara una querella criminal contra el Consell de Ministres per suposades amenaces

De moment, el ple d'investidura continua convocat per dimarts a la tarda. El lletrat major del Parlament ja ha explicat que impugnar la investidura no té recorregut jurídic. Recorda que Puigdemont no està inhabilitat.

En cas que s'admeti a tràmit el recurs, una possibilitat per sortir del bloqueig seria que el TC marqués uns nous terminis per a la investidura.

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Procés catalàInvestidura
Anar al contingut