Puigdemont i Comín, davant la Comissió Europea, a Brussel·les, el 13 de juny passat (ACN / Natàlia Mas)
Puigdemont i Comín, davant la Comissió Europea, a Brussel·les, el 13 de juny passat (ACN / Natàlia Mas)
Brussel·les

Puigdemont i Comín ja tenen les acreditacions definitives com a eurodiputats

Els candidats de Junts per Catalunya seran el dia 13 en el primer ple de l'any del Parlament Europeu

Actualitzat

Carles Puigdemont i Toni Comín han rebut les acreditacions definitives com a eurodiputats. Així, doncs, els dos candidats de Junts per Catalunya en les eleccions europees del 26 de maig seran dilluns vinent, dia 13, en el primer ple de l'any del Parlament Europeu.

Ho ha anunciat l'advocat Gonzalo Boye, amb un tuit en què ha penjat una imatge de tots dos amb les noves acreditacions:

 

 

Puigdemont i Comín ja van rebre el mes passat una acreditació provisional com a membres de l'Eurocambra, l'endemà que se'ls aixequés el veto d'accedir-hi.

 

Comín i Puigdemont mostren les acreditacions provisionals, el mes de desembre passat (ACN / Nazaret Romero)

 

Abans de ser reconeguts definitivament com a eurodiputats, els polítics independentistes hauran de dur a terme una sèrie de tràmits legals, que inclouen una declaració d'incompatibilitat de càrrecs. Per tant, Puigdemont i Comín hauran de renunciar a l'acta com a membres del Parlament de Catalunya per poder participar i votar en el ple de l'Eurocambra.

L'anunci de Boye ha arribat poc després que el Parlament Europeu ha confirmat el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, com a eurodiputat malgrat la decisió de la Junta Electoral Central, que divendres li va negar aquesta condició.

 

 

En la nota de l'Eurocambra, es reconeix a Puigdemont, Comín i Junqueras la condició d'eurodiputats amb efectes retroactius des del 2 de juliol, data de constitució del Parlament Europeu sorgit dels darrers comicis:

"Després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 19 de desembre del 2019, durant la sessió plenària del 13 de gener del 2020, el Parlament Europeu ha de prendre nota de l'elecció com a membres del Parlament Europeu d'Antoni Comín i Oliveres, Oriol Junqueras i Vies i Carles Pugdemont i Casamajó amb efecte des del 2 de juliol del 2019."

El 2 de juliol, els dos polítics independentistes no van acudir a Estrasburg pel risc de ser detinguts, l'endemà que la justícia europea va rebutjar que prenguessin possessió de l'escó.

 

 

Els escons buits de Puigdemont, Comín i Junqueras, en el primer ple del Parlament Europeu, el 2 de juliol (ACN / Natàlia Segura)

 

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuCarles PuigdemontToni ComínEleccions europees 26MOriol Junqueras
Anar al contingut