Puigdemont i Comín desisteixen d'anar a Estrasburg i es queden a Alemanya
Carles Puigdemont i la seva dona, Marcela Topor, aquest dimarts a Kehl, a Alemanya, a pocs quilòmetres del Parlament Europeu

Puigdemont i Comín desisteixen d'anar a Estrasburg pel risc de ser detinguts

TV3 ha pogut gravar com els dos eurodiputats electes sortien de l'hotel d'Alemanya on han passat la nit, molt a prop del Parlament Europeu

RedaccióActualitzat

TV3 ha localitzat Carles Puigdemont i Toni Comín a la ciutat de Kehl, a Alemanya, a tocar d'Estrasburg i just a l'altra banda del riu Rin, que fa de frontera.

Un equip de TV3 que està cobrint la sessió constitutiva del Parlament Europeu i la manifestació convocada per l'ANC ha gravat com tots dos pujaven en dos vehicles amb destí desconegut.

A Puigdemont l'acompanyaven, entre d'altres, la seva dona, Marcela Topor, i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, i Comín anava amb l'advocat de tots dos, Gonzalo Boye:

El temor de ser detinguts

Després s'ha sabut que han marxat de l'hotel on han passat la nit, però que no tenien intenció de creuar la frontera cap a Estrasburg per anar al Parlament Europeu, on aquest dimarts se celebra la sessió d'obertura de l'actual legislatura.

El motiu és el risc que els detingués la policia francesa o la mateixa policia espanyola: el seu advocat, Gonzalo Boye, ha assegurat hi havia "una forta presència policial espanyola" a Estrasburg.

Segons ha afirmat, temien la possibilitat que el govern espanyol fes servir un protocol establert amb França el 2002 per detenir i traslladar a Espanya membres d'ETA sense passar pel sistema judicial francès.


Boye sí que ha anat a Estrasburg

Boye sí que ha creuat la frontera: ha anat fins a la manifestació convocada per l'ANC davant del Parlament Europeu per explicar als concentrats el motiu pel qual Puigdemont i Comín no hi han anat:

"Davant la impossibilitat que es garanteixi la seguretat del president Puigdemont i del conseller Comín hem decidit, i els hem informat, que no és aconsellable arribar fins aquí perquè no es pot garantir que no existeixi una mesura administrativa que consisteixi en portar-los directament a territori espanyol."

Gonzalo Boye, aquest dimarts adreçant-se als concentrats davant del Parlament Europeu

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles Puigdemont
Anar al contingut