Puigdemont ha assegurat que hi ha "plans de contingència" per dur a terme el referèndum
Puigdemont ha assegurat que hi ha "plans de contingència" per dur a terme el referèndum
Barcelona

Puigdemont garanteix que l'1-O es farà perquè "hi ha plans de contingència"

Després de les detencions d'alts càrrecs, el president assegura que el referèndum té el suport de la "immensa majoria" i que el govern "se sent fort"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha garantit aquest dijous que el referèndum de l'1 d'octubre es farà perquè "hi ha plans de contingència", malgrat les darreres actuacions de l'Estat. En un missatge difós per les xarxes socials, l'endemà de les detencions d'alts càrrecs i treballadors del govern implicats en l'organització de l'1-O, el president ha afirmat que l'executiu de Rajoy ha creuat  "moltes línies vermelles": 

"El dia 1 d'octubre es farà el referèndum que tenim convocat. Es farà perquè tenim previstos plans de contingència per garantir-lo. Però, sobretot, perquè té el suport de la immensa majoria de la població que està farta de la prepotència i dels abusos del govern del PP. 

 

Pel president, que ha agraït el suport rebut d'altres punts de l'Estat, l'1-O ja va més enllà del dret de decidir perquè el que ha quedat en qüestió és el respecte per les llibertats democràtiques

"Ja no és una qüestió de decidir un vincle polític amb l'Estat espanyol, sinó de si volem viure en un règim plenament democràtic que respecti les llibertats."

 

Puigdemont ha destacat que el govern "se sent fort" i, amb el suport de la gent, està preparat per entomar "els embats que vindran": 

"Mentre l'estat espanyol actua com un règim en què l'autoritat de la força creix inversament a l'autoritat moral, ens sentim cada vegada més recolzats per l'actiu més important que té el poble de Catalunya: la seva gent."

 

Aquest és el missatge íntegre que ha difós el president:

 


          

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut