Carles Puigdemont en el seu comunicat
Carles Puigdemont en el seu comunicat

Puigdemont exigeix "l'alliberament immediat" dels líders independentistes empresonats

Actualitzat

El president Puigdemont exigeix, a través d'un comunicat penjat a les xarxes socials, l'alliberament immediat dels consellers i líders independentistes presos.

 

Carles Puigdemont, després que el Tribunal de Schleswig-Holstein ha trobat "inadmissible" el delicte de rebel·lió per concedir la seva extradició, considera que els que estan a la presó per aquest mateix delicte han de ser alliberats.

"El primer que jo vull fer davant d'aquesta decisió, d'una gran transcendència per a la causa, és exigir l'alliberament immediat dels companys i companyes que són a la presó. No hi haurien d'haver entrat mai, però és que ara, després d'aquesta decisió, no hi poden passar ni un minut més.

És un minut d'injustícia, un minut de vergonya cada minut que passin a la presó."

I ha insistit:

"Si la justícia europea no veu per enlloc aquest greu delicte de rebel·lió que demana l'ús de la violència i d'armes, per què caram la justícia espanyola continua tenint gent a la presó per un delicte inexistent?"

Puigdemont demana fer front comú contra el que ha dit és "un abús de la justícia". Segons el president, sense justícia no hi ha democràcia ni llibertat, que -ha dit- és l'objectiu.

"Ens hi hem de sumar tots, en aquest clam. Ja n'hi ha prou d'aquest abús de la justícia. Sense justícia no hi pot haver democràcia, no hi pot haver llibertat."

"I això és el que ens ha portat fins aquí precisament: la conquesta de la democràcia, de la llibertat, que és la conquesta també de la pau i la seguretat, que és el que ens ha empès a lluitar."

Puigdemont ha agraït el suport i ha recordat que l'objectiu no només és el retorn dels presos i els exiliats a casa, sinó la independència de Catalunya.

"No defallim, mantinguem-nos units democràticament en pau de manera convivencial, perquè encara ens queda un camí per recórrer fins a arribar a la plena llibertat, però, sens dubte, hi arribarem."

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontGovern empresonatRebel·lió
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut