Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Puigdemont trasllada la residència de Berlín a Hamburg per "seguretat"

L'advocat del president, Jaume Alonso-Cuevillas, diu al programa "Més 324" que a "Berlín estava massa exposat"

Actualitzat

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha confirmat al programa "Més 324" de TV3 que el president Carles Puigdemont ha traslladat la seva residència de Berlín a Hamburg per qüestions de seguretat.

"El president Puigdemont és convenient que estigui a prop del tribunal, però aquí també hi ha qüestions de seguretat. A Berlín estava massa exposat. Era en un lloc massa conegut i recordem que ja hi ha hagut algun episodi de persones que han increpat el president Puigdemont i, per tant, s'han d'adoptar mesures."

 

 

Puigdemont estarà més a prop del tribunal de Schleswig-Holstein, que a finals de juny o principis de juliol ha de decidir sobre l'extradició que demana la justícia espanyola pel delicte de rebel·lió i malversació de fons públics.

Aconsellaven Berlín

Quan Carles Puigdemont va sortir de la presó de Neumünster, els seus advocat li van recomanar instal·lar-se a Berlín. El president s'hi va traslladar immediatament, sense esperar-se a fer la roda de premsa que havia previst,  per fer-la ja a la capital alemanya.

Entre les raons per les quals ara prefereix instal·lar-se a Hamburg, a més de la proximitat amb el tribunal que el jutja, hi ha la de la "seguretat", segons el seu advocat Jaume Alonso-Cuevillas.

 

Investiguen si Puigdemont és espiat

El Parlament belga ha iniciat una investigació per saber si els serveis secrets espanyols (CNI) van espiar Carles Puigdemont a Bèlgica sense permís.

Aquesta investigació política se suma a la que ja està fent la justícia belga per aclarir qui va posar els geolocalitzadors que es van trobar en els cotxes que Puigdemont utilitzava per moure's per Bèlgica.

La policia finlandesa també ha obert una investigació sobre si Puigdemont va ser espiat pel CNI mentre va ser a Finlàndia

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles Puigdemont
Anar al contingut