Carles Puigdemont als carrers de Brussel·les (Arxiu)

Puigdemont es reuneix amb Anna Gabriel i Benet Salellas a Brussel·les

No ha transcendit el contingut d'aquesta trobada

RedaccióActualitzat

El president Puigdemont s'ha reunit aquest divendres al matí a Brussel·les amb els membres de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas. Els dos diputats s'han trobat també amb els consellers del govern que són a Bèlgica, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret.

Segons explica la CUP, la trobada respon a quatre motius:

- Donar "suport al govern legítim i republicà de la Generalitat que queda en llibertat"

- Seguir "denunciant a tots nivells, també en l'àmbit internacional, l'absència de garanties democràtiques i de respecte de drets fonamentals que suposa el règim 78"

- Compartir "la preocupació pel fet que vuit consellers es mantinguin empresonats" i per "l'ofensiva repressiva cap a la mesa del Parlament".

- Posar sobre la taula que "les estratègies i decisions preses durant els darrers mesos no havien imaginat que la resposta de l'estat seria repressiva, antidemocràtica i sense voluntat de solucions".  


Anna Gabriel ha denunciat "l'actitud de venjança cap a Catalunya":

"Això no és un problema del govern del PP, és estructural: fiscalia, jutges i policia són l'espina dorsal d'aquest règim del 78 que es demostra incapaç de reconèixer drets i que només sap reprimir aquells que els exerceixen."

El debat de la llista unitària

En la trobada, doncs, no s'ha tractat l'estrarègia a seguir de cara al 21D. Però la reunió arriba en un moment en què Puigdemont demana una llista única de cara a les eleccions del 21D, convocades pel govern espanyol amb l'article 155.

Aquest diumenge, la CUP celebra una assemblea on ha de decidir el seu posicionament respecte a les eleccions. 

El PDeCAT ha ajornat el consell nacional que tenia previst aquest cap de setmana per aprovar la llista amb què concorrerien a les eleccions del 21 de desembre.

Avui mateix s'ha fet un acte a Barcelona per demanar una llista única. Des de l'Ateneu de Barcelona, antics fundadors de l'ANC -amb el suport de Jordi Sànchez- i persones pròximes a Puigdemont i el PDeCAT s'han trobat per impulsar aquesta llista.

El termini per a les coalicions s'ha acabat, però hi ha altres fórmules, com l'agrupació d'electors. És el que impulsen les plataformes Llistaunitària.cat i Respública.cat, que s'han fusionat.

 

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàArticle 155Eleccions 21D
Anar al contingut