Puigdemont entra al Parlament Europeu per visitar una exposició sobre el català
Puigdemont i la resta d'exconsellers que són fora de l'estat, aquest dilluns al Parlament Europeu

Puigdemont entra al Parlament Europeu per visitar una exposició sobre el català

A més de l'expresident de la Generalitat, a l'Eurocambra hi han assistit també els exconsellers Lluís Puig, Clara Ponsatí, Toni Comín i Meritxell Serret

Actualitzat

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha trepitjat aquest dilluns a la tarda el Parlament Europeu per assistir a la inauguració d'una exposició sobre la llengua catalana.

A més de Puigdemont, a l'Eurocambra hi han assistit els altres exconsellers de la Generalitat que actualment són fora de l'Estat: Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret. Puigdemont ha celebrat de poder anar a la inauguració de l'exposició:

"Avui em sento molt honorat de poder acompanyar Plataforma per la Llengua amb una exposició molt necessària per explicar la situació sociolingüística, la situació política del català a tota la gent que passi per aquí. Molta gent podrà respondre's moltes preguntes sobre la llengua catalana."

 

 

 

Fa poques setmanes, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va vetar una conferència de Puigdemont i el president de la Generalitat, Quim Torra, a l'Eurocambra al·legant "risc per a la seguretat". Puigdemont ha lamentat aquesta prohibició i ha dit que la d'aquest dilluns hauria hagut de ser la seva "segona" visita a l'Eurocambra:

"És la primera vegada que visito el Parlament Europeu des que soc a l'exili; hauria d'haver estat com a mínim la segona vegada si el president del Parlament Europeu hagués respectat el principi fonamental de la democràcia europea que és la llibertat d'expressió."

L'expresident de la Generalitat també ha fet referència a la conferència del partit d'extrema dreta Vox, prevista per a aquest dimecres, i ho ha comparat amb el veto a l'acte en què havien de participar ell i Torra:

"Aquest és el típic doble estàndard que fa mal a la democràcia europea. Som molt valents quan es tracta d'exigir, i ho han de fer, davant d'estats com Hongria o Polònia, i són molt covards quan han d'exigir el mateix a l'estat espanyol. Són valents perquè un representant dels catalans, com el president de la Generalitat, Quim Torra, no pugui fer ús d'una sala que té el dret legítim de fer servir, o jo mateix, que també soc representant dels catalans, i, en canvi, són molt covards a l'hora de bloquejar les portes al feixisme i a la ultradreta. Probablement, el senyor Tajani deu estar en campanya electoral per ser reescollit."

En una piulada, Puigdemont ha agraït a Plataforma per la Llengua l'impuls de l'exposició a l'Eurocambra:

 

 

Crítiques del PP i Cs

La presència de Puigdemont al Parlament Europeu ha generat crítiques del PP i Cs. Per boca de l'eurodiputat Esteban González Pons, els populars han demanat que s'aclareixin "les circumstàncies en què ha pogut accedir a l'edifici" el 130è president de la Generalitat.

Per la seva banda, la formació d'Albert Rivera considera que la presència de Puigdemont "desprestigia la institució":

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàParlament EuropeuJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut