Carles Puigdemont durant el missatge difós per les xarxes socials
Carles Puigdemont durant el missatge difós per les xarxes socials

Puigdemont el 20S: "Us necessitem més que mai mobilitzats i decidits"

RedaccióActualitzat

Coincidint amb l'aniversari de la manifestació davant la conselleria d'Economia, l'expresident Carles Puigdemont ha demanat als catalans defensar les seves institucions a través de la mobilització. El missatge, l'ha transmès en un vídeo difós a través de les xarxes socials:


Recorda que, fa un any, ''les institucions van ser violentades" i la ciutadania va reaccionar. Denuncia amb contundència que ''l'Estat no negocia, castiga i humilia'' i que imparteix ''venjança en comptes de justícia''.

"Les nostres institucions no poden ni han de ser objecte de cap cessió davant els que senzillament ens volen liquidats, empresonats i exiliats."

"Per això us necessitem i comptem amb tots vosaltres."

"Sortim al carrer de forma pacífica, no violenta i, alhora, determinada perquè sabíem que davant la repressió i l'autoritarisme ens havíem de plantar."

Puigdemont fet referència als missatges de diversos jutges d'arreu d'Espanya que s'han filtrat aquest dimarts on es critica el procés independentista i els seus líders. Els missatges, fets a través del correu corporatiu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), segons Puigdemont, són "una prova molt seriosa de l'obsessió ideològica que inspira la repressió que va començar fa un any".

Des d'un espai corporatiu hi ha jutges i jutgesses que s'han carregat les garanties i la confiança que pogués quedar encara en el sistema judicial espanyol i han demostrat, de fet, el que venim denunciant des d'un principi: hi ha una persecució política i no hi ha les garanties per rebre un judici just."

Puigdemont ha assegurat que aquest fet impedeix que els investigats pel procés sobiranista tinguin un judici just.

I ha afirmat que, amb la manifestació del passat any davant de la Conselleria d'Economia, va començar "un relat per muntar una causa judicial que no es pot sostenir de cap de les maneres i que totes les proves desacrediten".

"Avui fa un any que vam veure com començaven a construir un relat per muntar una causa judicial que no es pot sostenir de cap manera i que totes les proves desacrediten. El que hem conegut aquestes hores sobre l'interior del poder judicial és una prova molt seriosa de l'obsessió ideològica que inspira la repressió que va començar fa un any.

"La República catalana no depèn d'un grup de jutges fanàtics ni de policies que peguen a gent pacífica ni de grups violents que arrenquen llaços grocs a la nit. Depèn de ciutadans que van a cara descoberta, dignes, apoderats. Capaços de posar-se d'acord a defensar al carrer el que faci falta sense ni un sol gest ni un sol element de violència. És el que sempre hem fet i van fer d'una manera especial ara fa un any els amics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Fa 11 mesos que són a la presó de manera injusta i sobretot després de la gran quantitat de proves que demostren exactament el contrari del que se'ls acusa. Són homes de pau."

Puigdemont ha fet referència també al discurs de Felip VI després del referèndum de l'1 d'octubre i ha recordat com el monarca va beneir l'expressió "¡A por ellos!":

"Avui fa un any vam aprendre dues coses que el pas del temps ha confirmat. La primera: que l'Estat espanyol es nega a fer servir la política per resoldre un conflicte polític i ho fia tot a l'acció de policies, jutges i fiscals. Un 'a por ellos' beneït pel cap de l'Estat, que, un any després, no només no ha aconseguit la desmobilització ni la liquidació del moviment independentista, sinó que l'ha fet més resilient en la seva determinació."

Per això, ha apel·lat al fet que la societat es mobilitzi i estigui "disposada a defensar al carrer les llibertats fonamentals" resistint a provocacions i mantenint l'actitud pacífica que ha caracteritzat el moviment independentista.

"Vam dir que la República catalana anava de baix cap a dalt, que no era un procés només polític i institucional. Vam dir que la República l'hem de fer entre tots i si tots sumem som imparables. Es tracta d'això i no és res més que això.
En un dia com avui és especialment important que renovem compromisos i, per als qui som representants del poble català en el nostre Parlament, el més important de tots és el que vam contraure a les eleccions del 21 de desembre. No ens podem apartar d'aquest compromís. No ho vam fer fa un any i no ho farem un any després. Renovem el compromís amb la República, amb la resistència no violenta i amb la radicalitat democràtica. I amb la dignitat de les nostres institucions que no poden ni han de ser objecte de cap cessió davant dels que senzillament ens volen liquidats, empresonats i exiliats.
Per això us necessitem, per això comptem amb tots vosaltres. Visca Catalunya!"

ARXIVAT A:
20SProcés catalàCarles Puigdemont
Anar al contingut