Carles Puigdemont amb Jordi Sànchez quan era president de l'ANC
Carles Puigdemont amb Jordi Sànchez quan era president de l'ANC (ACN)

Puigdemont dona suport a Sànchez davant les veus a Junts que en demanen la dimissió

Puigdemont i Sànchez es van reunir telemàticament i defensen que les discrepàncies s'han de discutir en els òrgans del partit

El líder de Junts, Carles Puigdemont, tanca files amb el secretari general de la formació, Jordi Sànchez, després de les crítiques internes per haver qualificat l'1 d'octubre com una eina per negociar amb l'Estat. Aquest dissabte s'ha sabut que Puigdemont i Sànchez es van reunir divendres telemàticament.

Puigdemont va mostrar a la trobada ple suport a Sànchez com a secretari general. També va rebutjar el manifest anònim que circula entre les bases per recollir firmes per demanar la dimissió del secretari general.

Segons fonts del partit, els dos accepten que hi hagi discrepàncies, però defensen que s'han de discutir en els òrgans del partit.


Reagrupament en demana la dimissió

Reagrupament, partit que es va presentar juntament amb JxCat a les eleccions del 14-F, ha demanat la dimissió "immediata" del secretari general de Junts. La formació liderada per Josep Sort considera que una persona que creu que l'1-O no tenia sentit "no ha de dirigir el partit".

 

El malestar dins de Junts va per la interpretació que va fer Sànchez de l'1 d'octubre en un article al diari "Ara" en el qual assegurava que va ser concebut més com una via per forçar la negociació amb l'Estat que com a estratègia per proclamar "efectivament" la independència.


L'ANC torna a defensar la via unilateral

Aquest dissabte, l'Assemblea ha volgut respondre tant a Oriol Junqueras, que va criticar la viabilitat de la via unilateral, com a Jordi Sànchez.

L'ANC defensa que renunciar a la unilateralitat és renunciar a la independència. I es reafirma en el mandat de l'1-O, que, diuen, obliga a fer una declaració d'independència efectiva al més aviat possible.

 

En un comunicat, l'entitat diu que l'experiència demostra que les vies de negociació amb l'Estat són vies abocades al "fracàs". I posa d'exemple quan a l'octubre del 2017 es va deixar en suspens la declaració d'independència apel·lant al diàleg amb l'Estat.

L'Assemblea assegura que es conjura a "tornar a exercir de catalitzador" del moviment popular perquè aquest recuperi l'agenda del procès. Segons l'entitat, s'ha de preparar el país per a un "nou moment de desbordament unilateral" que culmini el procés d'autodeterminació amb una declaració d'independència "efectiva".

ARXIVAT A:
JxCatJordi SànchezCarles Puigdemont
Anar al contingut