Puigdemont a Hèlsinki (ACN)
Puigdemont a Hèlsinki (ACN)
Hèlsinki

Puigdemont dona suport a Rovira: "No és una decisió fàcil"

Actualitzat

Des de Hèlsinki, Carles Puigdemont ha donat ple suport a la decisió de Marta Rovira de marxar a l'exili. Afirma que no ha estat una acció "coordinada" amb la dirigent d'Esquerra: "Amb el seu gest, la Marta Rovira vol posar l'èmfasi en l'anomalia democràtica que hi ha a l'estat espanyol."

"No és una decisió fàcil. Per tant crec que ha pres una bona decisió per continuar lluitant pels drets, primer individuals, ella té dret a defensar-se en un entorn que es garanteixin els seus drets, però sobretot per defensar els drets col·lectius del poble de Catalunya."

Puigdemont també ha denunciat les accions de la justícia que, ha dit, "forma part de la causa general de l'independentisme, continua viva la idea d'acabar amb l'independentisme com a opció política". Ha qualificat de "mala notícia" que aquest divendres el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi processat a 25 polítics i líders independentistes.  

"Les acusacions de rebel·lió i sedició, al codi penal espanyol, demanen l'ús de la violència que no ha existit. I ja n'hi ha prou per fer passar per violents els que han organitzat les manifestacions més pacífiques i multitudinàries de la història recent d'Europa i acusar de violència el que hem organitzat un referèndum, que si per alguna cosa es va caracteritzar és per una actitud pacífica del poble de Catalunya en front de la provocació de la violència policial."

Pel que fa la investidura del president de la Generalitat, Puigdemont ha fet èmfasi en el fet que si no hi ha encara cap president escollit és perquè "el govern espanyol ho ha provocat".

Altres reaccions relacionades amb l'"exili" de Marta Rovira

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatInvestiduraArticle 155Referèndum 1-OEleccions 21DRebel·lióSedicióMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut