Barcelona

Puigdemont diu que va ser "un error" no implementar la República el 10 d'octubre

Carles Puigdemont assegura que vol tornar a ser president

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont creu que el 10 d'octubre va cometre un error no implantant la República. Ho ha assegurat en una entrevista a RAC1 després que aquest dijous, en un discurs institucional des de Bèlgica, anunciés la seva renúncia provisional a ser investit president.

"Va ser un error. Vist en la distància, és evident que l'estat espanyol mai compleix les seves promeses. Vistes les coses, crec que en aquell moment hauria estat necessari, potser em vaig equivocar de no haver implementat la República.  Crec que hauríem pogut defensar molt bé la posició."

També ha explicat per què no va abaixar la bandera espanyola de la Generalitat:

"Jo vaig decidir no abaixar la bandera espanyola. El primer minut de la República Catalana no pot consistir a ofendre un dels símbols d'una part del país. Va ser una decisió simbòlica."

Presidència

Puigdemont assegura que vol tornar a ser president després que el ple del Parlament de Catalunya, aquest dijous, l'ha ratificat com a president de la Generalitat:

"Vull tornar a ser president de la Generalitat. La provisionalitat podria durar 24 hores si el govern d'Espanya respectés les decisions dels ciutadans de Catalunya."

En relació amb la investidura de Jordi Sànchez, diu que "qui posi traves a la seva investidura estarà cometent un gran error i, segurament, algun delicte". I no descarta la possibilitat que s'hagin de repetir eleccions si l'Estat impedeix investir Sànchez:

"La repetició electoral no la volem perquè, si no, ja l'hauríem forçada. Ara, si l'estat espanyol continua sense acceptar els resultats del 21D i no deixen que el Parlament triï el seu president de la Generalitat hi haurà un col·lapse constitucional d'haver de repetir unes eleccions."

Pel que fa al seu futur, el cap de llista de JxCat creu que haurà de ser molt de temps a Brussel·les:

"Tristament, la probabilitat més alta que contemplo és quedar-me molt temps a Brussel·les."

Puigdemont va anunciar aquest dijous una demanda contra l'Estat al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides per violació dels seus drets fonamentals.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut