El president Carles Puigdemont
El president Carles Puigdemont
Girona

Puigdemont diu que només el pot cessar el Parlament i demana una "oposició democràtica" al 155

El president: "No volem ni tenim la raó de la força. Nosaltres no"

RedaccióActualitzat

"Ahir vam viure un dia històric, un dia carregat de sentit democràtic i de sentit cívic. El Parlament de Catalunya va complir amb allò que els ciutadans van votar el dia 27 de setembre". D'aquesta manera ha començat el president Carles Puigdemont una declaració institucional feta des de Girona l'endemà que el Parlament declarés la independència  i el govern espanyol aprovés l'aplicació de l'article 155.

El president ha assegurat que la potestat de nomenar o destituir un president correspon, només, al Parlament, contràriament al que diu l'article 155.

"El consell de ministres espanyol va acordar el cessament de tot el govern de Catalunya, la intervenció del nostre autogovern i la dissolució del Parlament. Són decisions contràries a la voluntat expressada pels ciutadans del nostre país a les urnes, que sap perfectament que en una societat democràtica els parlaments són els qui  escullen o cessen els presidents".

El president ha demanat l'oposició democràtica a l'aplicació de l'article 155 amb "paciència, a la perseverança i a la perspectiva".

"Tenim molt clar que la millor manera de defensar les conquestes assolides avui és l'oposició democràtica a l'aplicació de l'article 155, que és la consumació d'una agressió premeditada a la voluntat dels catalans".

En la mateixa línia, Puigdemont ha fet una crida a la calma, al sentit cívic i al compromís pacífic, sense violència ni insults, de manera inclusiva.

"Heu entès que l'etapa en què hem entrat l'hem de continuar defensant amb un incansable sentit cívic i compromís pacífic. La vostra reacció de ciutadans, la pròpia d'una país madur que sap on vol anar i com hi vol anar. No ens desviem: continuem perseverant en l'única actitud que ens pot fer guanyadors. Sense violència, sense insults i de manera inclusiva, respectant persones i símbols, opinions i també respectant les protestes dels catalans que no estan d'acord amb el que ha decidit la majoria parlamentària."

Després d'admetre que s'ha iniciat una etapa nova que "el nostre país no ha recorregut mai", ha afegit:

"No volem ni tenim la raó de la força. Nosaltres no."

El president ha defensat "continuar treballant per complir mandat democràtic amb la màxima estabilitat i tranquil·litat":

"Seguirem treballant per construir un país lliure, per garantir una societat que tingui menys injustícies, més igualtat, més solidaritat i amb més fraternitat amb tots els pobles del món. Començant amb els pobles d'Espanya, amb els quals volem vincular-nos des del respecte i reconeixements mutus".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut