Puigdemont diu que només anirà al Congrés a defensar el referèndum si és pactat

Junqueras demana a Rajoy que retiri les querelles contra membres de la Mesa del Parlament

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost a l'oferta del govern espanyol de portar el referèndum al Congrés. En una roda de premsa que no estava prevista, just abans de l'acte del Pacte Nacional pel Referèndum, Puigdemont ha posat condicions a l'oferta. Puigdemont diu que només anirà al Congrés si hi ha un referèndum pactat.

El president de la Generalitat ha celebrat que el govern espanyol reconegui "la possibilitat d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya". Assegura que és un "canvi de to i de terminologia" i explica que el govern traslladarà a l'Estat la proposta per fer un referèndum acordat:

"El govern català està disposat a negociar les condicions d'aquest referèndum amb el govern espanyol. En cas d'arribar a un acord, els dos governs sotmetran aquest acord als respectius governs, al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya."

El president de la Generalitat ha comparegut acompanyat del vicepresident Oriol Junqueras, que ha demanat a l'executiu de Rajoy que retiri les querelles contra membres de la Mesa del Parlament si vol debatre sobre el referèndum.

"Volem reiterar al govern espanyol la invitació a assistir a la conferència de dilluns i instar a retirar les querelles presentades contra membres de la Mesa per permetre el debat i la votació sobre el mateix tema que avui el govern espanyol ha debatut al Consell de Ministres i ens ha traslladat."

Aquest divendres, segons ha explicat la mateixa Sáenz de Santamaría, el Consell de Ministres ha debatut un informe presentat per la mateixa vicepresidenta i que té com a conclusió demanar al govern que presenti la proposta de referèndum pactat al Congrés i no en el marc d'una conferència, tal com té previst fer-ho.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut