Puigdemont ha comparegut acompanyat de Junqueras i Romeva (EFE)
Puigdemont ha comparegut acompanyat de Junqueras i Romeva (EFE)
Barcelona

Puigdemont diu que la sentència del 9-N la "indultarà el poble de Catalunya votant en referèndum aquest any"

El president de la Generalitat, acompanyat de Junqueras i Romeva, assegura que la condemna és per a tots els catalans que van votar el 9-N, en el sentit que fos

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha assegurat que la sentència que inhabilita Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel procés participatiu del 9-N és "esperada, però no per això menys greu" perquè "condemna uns electes democràtics que no van cometre cap altre crim que el d'intentar escoltar la veu dels ciutadans". Puigdemont ha remarcat que, després d'aquesta sentència, ha de parlar el poble català:

"Allò que la justícia espanyola ha condemnat, ho indultarà el poble de Catalunya votant en referèndum aquest any."

 

El president de la Generalitat ha comparegut a la tarda al Palau de la Generalitat per valorar la sentència, juntament amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva. El cap del govern ha dit que la condemna és per a tothom que va anar a votar el 2014, en el sentit que fos:

"Avui ens sentim condemnats. No només el que van anar votar sí, sinó els que van votar qualsevol de les altres opcions. Gairebé 2,4 milions de catalans i catalanes que van anar a votar aquell dia, avui han rebut el veredicte de culpabilitat com si anés per ells també."

 

Puigdemont ha indicat que el seu govern està "assegut a la taula del diàleg" però ha considerat que no es pot dir si la sentència afecta el diàleg."Per saber si la sentència afectaria un diàleg, abans hi hauria d'haver un diàleg", ha conclòs.

El president ha insistit que volen parlar "de tot": "No posarem cap condició. Només demanem que no ens en posin a nosaltres", ha remarcat, tot i lamentar que, fins ara, segons ell, "se'ns ha enviat el missatge que no es vol aquesta solució política.

El cap del govern ha alertat que "cap sentència no ens farà desdir d'allò que ens hem compromès davant del Parlament i del poble de Catalunya". I ha manifestat que, en el camí cap al referèndum anunciat per la tardor, "a cada dificultat, hem sortit reforçats".  

El vicepresident Junqueras , per la seva banda, ha explicat que la sentència "ens referma en els nostres convenciments i compromisos". El dirigent republicà ha reiterat el "compromís absolut de complir el mandat democràtic" amb què Junts pel Sí es va presentar a les eleccions. 

La compareixença ha estat unes hores després que els mateixos condemnats han anunciat que recorreran contra la sentència.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut