Puigdemont, després de la victòria a les europees: "La gent ha votat unitat"
Carles Puigdemont, aquesta nit electoral des de Brussel·les

Puigdemont, després de la victòria a les europees: "La gent ha votat unitat"

El cap de llista de Junts per Catalunya proclama el triomf de l'independentisme davant Josep Borrell: "Haurà de sentir com la veu de l'1-O entra al Parlament Europeu"

Actualitzat

El cap de llista de Junts per Catalunya-Lliures per Europa, Carles Puigdemont, ha comparegut passada la mitjanit des de Brussel·les per celebrar la victòria en les eleccions europees a Catalunya. Puigdemont ha defensat que la seva candidatura "responia honestament a una vocació d'unitat" i ha proclamat que han rebut vots de gent que vota altres opcions polítiques:

"La gent ha votat unitat."

Puigdemont ha proclamat la victòria "amb molta claredat" i ha destacat que, en aquestes eleccions, les opcions independentistes freguen el 50% dels vots i que, al conjunt de l'estat, la llista que ell encapçalava, supera el milió de vots.

Puigdemont ha volgut tenir un agraïment per als seus dos companys de candidatura, Toni Comín i Clara Ponsatí, i també per a Xavier Trias, Gonzalo Boye i Bea Talegón, que van assumir els primers llocs de la candidatura quan la Junta Electoral la va suspendre.

I també ha tingut un record, tot i que no tan amable, per al ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell:

"Hem derrotat Josep Borrell. Per tant, escolta, Europa, bé: el ministre d'Afers Exteriors espanyol, aquest ministre que ha anat voltant per tot el món mobilitzant diplomàtics, mobilitzant recursos econòmics per intentar explicar coses que els ciutadans de Catalunya han dit que no són veritat. I l'independentisme ha doblegat amb molta diferència el representant de l'estat espanyol, el representant de la diplomàcia espanyola, que ara haurà de sentir com la veu de l'1 d'octubre entra al Parlament Europeu al mateix nivell, guanyant les eleccions a Catalunya."

Puigdemont ha destacat els 38.000 vots que ha obtingut la candidatura fora de Catalunya, dels quals més de 10.000 a les Balears, gairebé 7.000 al País Valencià i 5.000 al País Basc:

"Són vots de molt de mèrit perquè nosaltres ens presentàvem sols. No ens presentàvem en coalició amb ningú i demanar el vot a tota aquesta gent era difícil perquè tampoc teníem mitjans. No hem pogut ni tan sols distribuir les paperetes a Catalunya, com podíem arribar al conjunt de l'estat espanyol? I tanmateix, gràcies a l'esforç de moltíssima gent, hem fet arribar el nostre missatge a molta gent. Molta gent que ha entès que aquest també era un missatge que es volia enviar més enllà de Catalunya per dir que cal que hi hagi canvis importants també a la política espanyola."

El cap de llista de JxCat també ha mostrat la seva satisfacció pels tres escons de la candidatura Ara Repúbliques i per l'escó del Partit Nacionalista Basc.

 

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut