Puigdemont critica els que fan política des del "retret" i "la comoditat"

Puigdemont confronta el paper dels candidats independentistes empresonats amb els que van "passejant pels mitjans, pels diaris, el seu dolor"

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha marcat diferències amb Esquerra Republicana i ha afirmat que des de la comoditat no es pot garantir el progrés. L'expresident ha participat des de Brussel·les en l'acte que Junts per Catalunya ha fet a Girona per presentar els seus candidats. Puigdemont ha assegurat que la seva formació molesta perquè no abaixa el cap.

Puigdemont ha confrontat el paper dels candidats independentistes empresonats i jutjats al Suprem amb els que van "passejant pels mitjans, pels diaris, el seu dolor". Una frase que s'hauria interpretat com una referència - sense citar-la directament - a Marta Pascal, que aquest diumenge ha dit en una entrevista que no es pot dirigir Catalunya des de Waterloo.

"Lluny d'anar passejant pels mitjans, pels diaris, el seu dolor [els presos] el que ens estan donant és una lliçó de dignitat històrica. D'altres no fan el mateix. Lluny de deixar-se vèncer per la repressió, que hi tindrien tot el dret, a demanar-nos comprensió, han decidit fer política en positiu. La política que no es fa des del retret, sinó des de l'esperança."

Marta Pascal ha explicat a TV3 que se sent al·ludida per aquestes paraules de Puigdemont.

A menys d'una setmana de l'inici de la campanya electoral, Puigdemont ha defensat la candidatura de Junts per Catalunya perquè, a diferència d'altres opcions polítiques, ha dit, ells no es resignen.

"Des de la comoditat no es modernitza absolutament res. Des de la comoditat l'únic que es garanteix és el conservadorisme. No es pot garantir el progrés dels nostres conciutadans, i menys de les generacions futures des de la comoditat i l'escalfor del poder de sempre. I justament, Junts per Catalunya segurament els incomoda més que cap altra opció perquè no ens resignem."

En l'acte de presentació de candidats de Junts per Catalunya que s'ha fet a Girona i al qual també han assistit Laura Borràs i Jaume Alonso-Cuevillas, la número 2 per Barcelona, Laura Borràs, ha afirmat que Junts per Catalunya serà la veu que volen callada.

"Serem la veu que volen callada. Serem la veu forta si ens doneu la força per poder explicar què som i què fem. Els explicarem que han convertit en estructural el que no hauria de ser ni conjuntural. Parlem de dèficit, parlem del FLA, parlem de corredors mediterranis, parlem d'infraestructures. Tot això eren pedaços. Ja n'hi ha prou de pedaços. Ja no podem tenir la independència d'aquest país com una cosa apart. La volem al davant i la necessitem."

ARXIVAT A:
JxCatPDeCATProcés catalàEleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut