Puigdemont crida a confrontar les urnes a les "arnes que es mengen la democràcia"

Puigdemont diu que l'Estat "amenaça" els alcaldes justament perquè els té por

RedaccióActualitzat

"O arnes o urnes". Així ha resumit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la confrontació amb l'estat espanyol pel referèndum de l'1 d'octubre. En l'acte de suport del món local a l'1-O, Puigdemont ha fet servir aquest joc de paraules per contraposar la democràcia i les forces que, diu, treballen per menjar-se-la.

"La tria que proposem als ciutadans és senzilla. Entre arnes o urnes. Entre els arnats de la democràcia, que amb la seva actitud van rosegant el vestit de la democràcia. Les arnes. O les urnes, que són els que reforcen la democràcia i la fan guanyadora. Senzill. Diguem-los clarament: o arnes o urnes. I votarem."

Aquesta frase ha estat la conclusió d'un breu discurs al final de l'acte dels alcaldes en què Puigdemont ha assegurat que l'actitud del govern espanyol està canviant perquè, diu, saben que no poden aturar el referèndum:

"Han passat de la befa a l'estat de la por. Es pensen que ho tenen tot, però no tenen el més important: no tenen la gent."

Puigdemont, ha constatat que l'Estat "amenaça" els alcaldes justament perquè els té por:

"Fem por, i més que en farem. Ens tenen por perquè per primera vegada hi ha un procés que va de baix a dalt, i això paralitza."

Per Puigdemont els alcaldes són la "garantia" d'aquest referèndum.

Per la seva banda, el vicepresident, Oriol Junqueras, ha apel·lat a la força de la col·lectivitat.

 

El vicepresident de la Generalitat creu que l'Estat ho té més difícil si entitats, partits i institucions actuen conjuntament:

"Hem de fer-ho de forma tan col·lectiva com sigui possible i de forma tan massiva com sigui possible. I d'aquí la importància de la participació massiva dels ciutadans, de les entitats, de les institucions, dels ajuntaments. D'aquí la importància d'actes com aquests. Davant la massificació de la nostres voluntats, dels nostres actes, de les nostres decisions i dels nostres fets, l'Estat ho té molt més difícil per actuar en contra de la democràcia"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut