Puigdemont, convençut que serà eurodiputat, tot i que el Suprem hagi donat la raó a la JEC
Carles Puigdemont, aquest dijous a Ginebra
Ginebra

Puigdemont, convençut que serà eurodiputat tot i que el Suprem doni la raó a la JEC

"La confiança en la Justícia europea és alta", diu l'expresident de la Generalitat a Ginebra, després que el Suprem rebutgi la seva petició de suspensió cautelaríssima de deixar vacant el seu escó

Actualitzat

Carles Puigdemont ha dit aquest dijous a Ginebra que confia que la justícia europea li donarà la raó i confirmarà que té immunitat diplomàtica per exercir d'eurodiputat, després de ser escollit a les eleccions europees del 26 de maig.

"La confiança en la justícia europea és alta", ha dit Puigdemont al Fòrum Crans Montana, poc després que el Tribunal Suprem donés la raó a la Junta Electoral Central i rebutgés la petició seva i de Toni Comín de suspendre de manera cautelaríssima la decisió de deixar vacants els seus escons.

Segons l'alt tribunal, el manteniment dels acords de la Junta Electoral "no crea una situació irreversible" per a Puigdemont i Comín que faci necessari "decidir ara sobre les pretensions cautelars presentades".

 

Comín i Puigdemont, a Brussel·les (ACN)

 

Missatge a Tajani

El Fòrum Crans Montana es reuneix des de fa 30 anys per analitzar i debatre sobre política internacional. Aquest any, a la sessió inaugural hi ha intervingut Puigdemont, al costat del president d'Armènia i del primer ministre de l'Afganistan.

El 130è president de la Generalitat ha denunciat que l'estat espanyol no respecta les normatives europees i vulnera els seus drets com a eurodiputat i els de Toni Comín i Oriol Junqueras, a més a més dels drets dels electors que els van votar:

"Si un afer que afecta diputats electes europeus no mereix l'atenció del president d'aquests diputats europeus, exactament de què serveix, aquesta presidència?"

La defensa de Puigdemont presentarà dins de les pròximes hores el seu recurs al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que en última instància és qui haurà de decidir i que, mentrestant, pot prendre mesures d'urgència.

 

 

 

No descarta una tercera euroordre

Si no té garantit el dret de ser eurodiputat, no decidirà fins a l'últim moment si viatja a Estrasburg el 2 de juliol. De fet, Puigdemont no descarta que la justícia espanyola pugui emetre una tercera euroordre contra ell, aprofitant que seria a França.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontEleccions europees 26MProcés catalàToni Comín
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut