El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una compareixença al Parlament
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una compareixença al Parlament
Barcelona

Puigdemont compareixerà dimarts a la tarda al Parlament a petició pròpia

El ple que s'havia de fer dilluns havia estat suspès pel Tribunal Constitucional per evitar que s'hi fes una declaració unilateral d'independència

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, compareixerà dimarts dia 10 a les sis de la tarda al Parlament de Catalunya. Ho farà a petició pròpia per parlar de "la situació política actual", segons diu textualment l'escrit que ha enviat a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, una fórmula que, en principi, no hauria de plantejar cap problema amb el Tribunal Constitucional (TC).

La compareixença s'ha aprovat en mitja hora de reunió de la Mesa i Junta de Portaveus del Parlament. 

Puigdemont havia de comparèixer dilluns en ple per valorar els resultats del referèndum i abordar-ne l'aplicació, però aquest ple, que de fet encara no està convocat formalment, el va suspendre aquest dijous de forma cautelar el Constitucional. Una suspensió que va portar Catalunya Sí que es Pot a demanar pel mateix dilluns una compareixença del president.

Fonts del govern i del Parlament confirmen que les dues peticions quedaran ara aparcades amb aquesta compareixença a petició pròpia de Puigdemont, a la qual té dret el president emparant-se en el reglament del Parlament. Aquesta tarda es reuniran la Mesa i la Junta de Portaveus.

El TC va suspendre el ple després d'admetre a tràmit un recurs d'empara del PSC amb l'argument que, si aquest ple declarés la independència, hi hauria un trencament de la Constitució i una "aniquilació" dels drets dels diputats. El Constitucional va donar deu dies per formular al·legacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut