Els tres eurodiputats de JxCat, en l'hemicicle del Parlament Europeu
Els tres eurodiputats de JxCat, en l'hemicicle del Parlament Europeu
Estrasburg

Puigdemont, Comín i Ponsatí tornen al Parlament Europeu amb la immunitat recuperada

L'Eurocambra ha celebrat el primer ple a Estrasburg després de més d'un any

Actualitzat

Els tres eurodiputats de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, han assistit aquest dilluns al ple del Parlament Europeu.

Després que el Tribunal General de la UE els ha tornat la immunitat de manera provisional, els tres parlamentaris han pogut passejar-se per l'Eurocambra i assistir al ple sense por de ser detinguts.

Puigdemont, Comín i Ponsatí han estat dels pocs eurodiputats que han assistit físicament al ple, perquè entre un 85% i un 90% dels parlamentaris hi han participat telemàticament per evitar el trasbals d'haver-se de fer proves PCR i fer quarantena en el retorn a Bèlgica.

En un hemicicle pràcticament buit, Ponsatí ha dit que estaven "molt feliços" de ser a Estrasburg i ha celebrat "poder caminar lliurement per la República Francesa".

 

 

L'Eurocambra torna a Estrasburg

El d'aquest dilluns ha estat el primer ple que s'ha fet a Estrasburg des del febrer del 2020. El ple del mes següent es va suspendre perquè havia començat la pandèmia del coronavirus i, des d'aleshores, les recomanacions de salut pública han impedit el desplaçament.

Estrasburg és la seu oficial del Parlament Europeu i els tractats comunitaris estableixen que s'hi facin dotze plens cada any. És per això que França feia mesos que reivindicava el retorn dels eurodiputats.

"Molts dels nostres ciutadans s'han trobat en situacions difícils de caire social i econòmic, els nostres països s'han paralitzat. Reiniciar les activitats a Estrasburg és un senyal de confiança i esperança per a tothom", ha dit el president de l'Eurocambra, David Sassoli.

En la sessió plenària d'aquesta setmana es debatrà la situació de les pimes a la Unió Europea arran de la Covid-19, el certificat digital del coronavirus, les pròximes cimeres del G7 o el conflicte migratori a la frontera entre Ceuta i el Marroc.

 

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, en l'obertura del plenari aquest dilluns a Estrasburg
El president del Parlament Europeu, David Sassoli, en l'obertura del plenari aquest dilluns a Estrasburg (ACN)

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínClara PonsatíJuntsParlament Europeu
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut