Carles Puigdemont a la seva intervenció a Canet de Rosselló (Efe/David Borrat)

Puigdemont: "Cal impulsar la independència sense esperar el consens dels partits"

Ha estat reelegit president del Consell per la República a Canet de Rosselló, a la Catalunya Nord, a l'assemblea de representants de l'organisme

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont seguirà comandant durant dos anys el Consell per la República, després de rebre l'aval de l'assemblea de representants, que s'ha reunit a Canet de Rosselló, a la Catalunya Nord.

L'han elegit amb 102 vots, el 86% del total. L'altre candidat, Joan Ramon Gomà, n'ha obtingut 7. Hi ha hagut 9 abstencions.

Al seu discurs, Puigdemont ha dit que l'estratègia del Consell "ha de comptar amb el suport polític dels partits d'ara i del futur", però que "el Consell ha de prendre la iniciativa sense esperar el consens previ dels partits perquè ja s'ha vist que no és possible en les actuals circumstàncies".

"Els hem donat moltes oportunitats, però el temps ja s'ha acabat", ha afegit Puigdemont, referint-se a JxCat, ERC i la CUP, i per això ha explicat que "la relació amb els partits ha de canviar" perquè no es poden seguir bloquejant els avanços en el procés.

El Consell, amb 102.200 afiliats, té com a objectiu complir el mandat del Primer d'Octubre.

Assemblea de representants del Consell (ACN / Gerard Vilà)

Sobre l'assemblea de representants del Consell, ha dit que "és un pilar molt important per ajudar a canviar les circumstàncies" perquè no són representants de partits, sinó que directament són ciutadans independentistes escollits per representar-los.


El candidat Gomà

Ningú dubtava que Puigdemont s'imposaria a l'altre candidat que es presentava a la presidència del Consell, Joan Ramon Gomà, professor de l'Escola d'Enginyera Industrial de la UPC i del Tecnocampus de Mataró Maresme.

Al seu discurs, Gomà ha exposat la seva proposta de desconnexió d'Espanya, que inclou la creació d'estructures com un "tribunal arbitral" paral·lel al sistema judicial espanyol, una caixa de pensions per finançar la jubilació o una moneda pròpia.

Gomà va aconseguir el 20% d'avals del total dels 121 representants de l'assemblea, cosa que li ha permès mantenir la candidatura alternativa a Puigdemont, aquest dissabte.

Puigdemont parla amb l'altre candidat, Joan Ramon Gomà (ACN/Gerard Vilà)

Formar govern

Puigdemont tindrà ara diverses setmanes per designar els membres del seu govern, que és el que defineix i lidera l'estratègia política de l'entitat.

Ara mateix, el vicepresident del CxRep és l'exconseller Toni Comín, que ha dit a Canet de Rosselló que considera "miraculós" que l'organització segueixi endavant, malgrat "les dificultats de dins i de fora".

Són membres del govern de l'entitat l'exconseller Lluís Puig; el cantautor Lluís Llach; el líder de Demòcrates, Toni Castellà; la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el coordinador de Poble Lliure, Guillem Fuster.

També formen part de la direcció el sotssecretari d'ERC Isaac Peraire; la doctora en dret de la universitat Pompeu Fabra Neus Torbisco-Casals; la secretària de la Mesa del Parlament i membre d'Acció per la República, Aurora Madaula i l'exregidora d'ICV a Sabadell Carme Garcia.

ARXIVAT A:
IndependènciaCarles PuigdemontConsell per la República
Anar al contingut