Carles Puigdemont durant la seva intervenció aquest matí en la trobada empresarial
Carles Puigdemont durant la seva intervenció aquest matí en la trobada empresarial
La Seu d'Urgell

Puigdemont assegura als empresaris que la CUP no té "cap influència" sobre el govern

En una trobada empresarial, Puigdemont critica els cupaires per impedir l'aprovació dels pressupostos i retreu falta de coratge a la política espanyola en la presa de decisions

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont assegura que la CUP no té "cap influència" en l'acció de govern. El president de la Generalitat ha llançat aquest missatge davant unes dues-centes persones en la conferència inaugural de la vint-i-setena Trobada Empresarial al Pirineu, que es fa a la Seu d'Urgell. Puigdemont ha volgut tranquil·litzar els empresaris i ha remarcat que l'acord de govern es basa en el programa de Junts pel Sí. També ha retret als cupaires que no hagin deixat aprovar els pressupostos.

El cap de l'executiu ha defensat que l'eventual referèndum que es faci a Catalunya hauria de tenir únicament dues opcions, per no crear equívocs: avançar cap a la independència o mantenir-se a l'Estat. I ha afirmat que l'elecció se situa entre "independència o decadència". "Podem decidir que ja ens està bé el que tenim, però cal tenir en compte que aquesta situació no canviarà en dècades", ha advertit el president de la Generalitat.

Puigdemont ha reivindicat el coratge i l'empenta de Catalunya davant d'una política espanyola que ha demostrat en els últims mesos la seva "poca solvència" i la falta de capacitat per prendre decisions.

Anar al contingut