Barcelona

Puigdemont: "Aquest govern continuarà fent acció exterior i Romeva continuarà sent conseller"

El president parafraseja el central del Barça Gerard Piqué: "Gracias, Tribunal Constitucional, contigo empezó todo"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat això després que el Tribunal Constitucional hagi deixat en suspens la Conselleria d'Exteriors:

"No tingui cap dubte que aquest govern continuarà fent acció exterior i que el conseller Romeva continuarà sent conseller."

Ha estat en resposta al president del grup parlamentari del Partit Popular, Xavier García Albiol, l'endemà de la decisió del tribunal, una decisió que va arribar a la nit i després que, a última hora fos inclosa a l'ordre del dia. Albiol ha acusat el govern de posar en qüestió la democràcia, i el president, per la seva banda, l'ha advertit que no es pot avançar a la sentència del Constitucional.

Puigdemont ha afegit que l'acció exterior és una atribució que recull l'Estatut i ha insistit:

"No hi renunciarem de cap manera. Catalunya no és menys que altres territoris als quals ningú impedeix l'acció exterior."

Romeva afirma que Catalunya "ha fet, fa i farà" acció exterior

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha fet unes declaracions als passadissos del Parlament on ha volgut deixar clar que Catalunya "ha fet, fa i farà" acció exterior. Romeva ha dit que "seguirem endavant amb tota tranquil·litat" i ha explicat que "és necessari i legítim, que Catalunya disposi de competències en acció exterior perquè és un mandat democràtic i perquè, a més, no s'entendria que un país com Catalunya no les tingui". El conseller ha explicat que no han rebut cap notificació del Tribunal Constitucional i que per tant encara no se sap "d'acord amb que se suspèn" la seva conslleria.

 

El president Puigdemont ha assegurat, també, que el PP marxarà del govern espanyol de la mateixa manera que hi va arribar, a cop de tribunal, i parafrasejant el central del Barça Gerard Piqué, ha dit:

"Gracias, Tribunal Constitucional, contigo empezó todo."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut