Girona

Puigdemont aposta per un govern en solitari a Girona amb acords puntuals

El futur alcalde de l'Ajuntament de Girona per CiU, Carles Puigdemont, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que la seva prioritat és un govern en solitari amb acords puntuals. L'home que ha posat fi a 32 anys d'hegemonia socialista al consistori gironí confia que sabran mantenir-se en aquest escenari perquè, segons diu, "no em sento proper ni al PP ni al PSOE".

Actualitzat
L'Ajuntament de Girona viu un canvi històric. Convergència i Unió ha aconseguit l'alcaldia després de 32 anys de governs socialistes, és a dir, des de la democràcia. I la persona que ha aconseguit aquest tomb és el candidat de CiU, Carles Puigdemont, que serà el nou alcalde de la ciutat.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3, Puigdemont ha apostat per governar en solitari amb acords puntuals amb la resta de formacions. Pel que fa a la possibilitat d'un pacte estable, Carles Puigdemont ha dit que "no és plantejable un govern amb la CUP" i ha afegit: "No em sento proper ni al PP ni al PSC".

El cap de llista de CiU ha marcat com a prioritat immediata un canvi de l'administració a la ciutat per poder afrontar els reptes que ha plantejat la crisi econòmica. El gran tema de la ciutat, segons Puigdemont, és, però, el ferroviari.

Pia Bosch, la gran derrotada

La candidata del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, ha explicat a "Els matins de TV3" que tot i la derrota "encara hi ha una part de gironins que confien en nosaltres i hem de continuar treballant". Bosch ha comentat també que faran possible "la governabilitat a la ciutat", en referència a la mà estesa de Carles Puigdemont, i que després de 32 anys al govern "és lògic un desgast", no d'una persona ni d'un projecte" sinó en general.

Els resultats

La federació nacionalista ha aconseguit 10 regidors, mentre que el PSC s'ha quedat amb 7. El PP es converteix en la tercera força, amb 3 regidors, els mateixos que la CUP, que entren amb empenta al consistori gironí. Iniciativa-Verds perd un representant i tindrà 2 regidors, mentre que la patacada d'ERC ha estat monumental i desapareix del consistori, on fins ara tenia 4 regidors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut