Barcelona

Puigdemont amenaça de deixar el PDeCAT si Pascal no deixa la direcció

Pascal disposada a presentar candidatura

RedaccióActualitzat

El PDeCAT afronta aquest cap de setmana una tensa assemblea nacional, en què haurà de decidir si s'integra a la Crida Nacional per la República que impulsa Carles Puigdemont.

El sector pròxim a l'expresident no descarta presentar una candidatura alternativa si Marta Pascal manté la voluntat de seguir liderant el partit. Puigdemont, fins i tot, hauria amenaçat de deixar el partit si Pascal es manté al capdavant de la formació, segons fonts del PDeCAT.

La coordinadora general té previst, però, presentar candidatura per a una direcció ampliada en la qual, previsiblement, deixarà uns llocs vacants a l'espera que s'hi integrin també representants de les diferents sensibilitats del partit.

Aquesta direcció passaria de 20 a 30 membres amb una presidència, diverses vicepresidències i una secretaria general.

Pascal nega que Puigdemont l'hi hagi demanat

Pascal, però, ho ha negat en una entrevista a 8TV.

"La veritat és que el president Puigdemont, fundador de les joventuts de CDC, militant des dels anys 80, un home que ha estat alcalde, que li va agafar el testimoni al president Mas... Jo és que ni m'imagino una circumstància així. Jo li puc dir que aquest plantejament el president de cap de les maneres me l'ha fet. Per tant, he d'atribuir-les al fet que alguns volen que el sobiranisme es divideixi, es fragmenti, que hi hagi picabaralles".

 

Aquesta setmana Jordi Turull, Josep Rull, Lluís Puig i Joaquim Forn demanaven que el partit decideixi integrar-se al projecte de Puigdemont, impulsat també pel president Quim Torra i Jordi Sànchez.

La mateixa Pascal diu que proposarà que la formació se sumi a la Crida Nacional per la República, sense que això impliqui la desaparició del PDeCAT.

Primera assemblea després de dos anys de vida

És la primera Assemblea Nacional del PDeCAT, dos anys després de la seva creació, en què 2.000 associats demòcrates han d'escollir la nova executiva del partit i aprovar el full de ruta que seguirà a partir d'ara.

L'assemblea del PDeCAT, que es farà al Palau de Congressos de Barcelona, s'allargarà fins diumenge.    

ARXIVAT A:
PDeCATCarles PuigdemontJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut