Puigdemont agraeix a la CUP poder debatre pressupostos perquè aquesta és "l'última oportunitat" per culminar el procés

Puigdemont agraeix a la CUP poder debatre pressupostos perquè aquesta és "l'última oportunitat" per culminar el procés

Puigdemont agraeix a la CUP poder debatre pressupostos perquè aquesta és "l'última oportunitat" per culminar el procés

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila, aquest 13 de novembre del 2016 (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila, aquest 13 de novembre del 2016 (Horitzontal)

ACN Amer.-El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït a la CUP que permeti la tramitació dels pressupostos al Parlament, però ja ha alertat que els comptes del 2017 són "l'última oportunitat" que hi ha per culminar el camí cap a la independència. Per això, Puigdemont confia que, un cop superat aquest escull, i després del debat a la Cambra, els pressupostos podran aprovar-se. No només perquè "s'ha perdut un temps que no hauríem d'haver perdut" -aquí, en un retret cap a la CUP- sinó també perquè les forces independentistes han d'entendre que els comptes són "l'eina indispensable" que li cal al Govern per tirar endavant el procés sobiranista. El president de la Generalitat s'ha mostrat convençut que els cupaires mantindran "la cadena de confiança" amb Junts pel Sí (JxSí) i també ha demanat a la resta de forces de l'arc parlamentari "assumir la seva responsabilitat" i no anteposar "les seves idees antiindependentistes davant uns pressupostos que són bons per a la gent".

Ahir, el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP van avalar dona llum verda a la tramitació dels pressupostos. I avui, des d'Amer, el president de la Generalitat ha volgut agrair a la formació permetre que els comptes es puguin debatre a la Cambra. Cosa que no va passar amb els d'aquest 2016.Ara bé, i precisament en referència a això darrer, Puigdemont tampoc ha amagat que "s'ha perdut temps", en un clar retret cap als cupaires. "Espero que ara, tothom qui tingui responsabilitats en el procés cap a la independència entengui que hem perdut temps", ha dit el president, referint-se a què aquesta "segona oportunitat" perquè els pressupostos tirin endavant és "l'última" per poder culminar el procés.Per a Puigdemont, però, permetre que els comptes entrin al Parlament suposa afegir "una baula més" a la "cadena de confiança" que demostra la CUP. "Hem passat la qüestió de confiança i el debat de política general amb bona nota; i ara, és obvi que si ens posem d'acord amb el marc general, donarem una eina indispensable a l'objectiu final de la legislatura", ha dit el president de la Generalitat, convençut que aquest 2017 els pressupostos podran aprovar-se.Puigdemont, precisament, ha recordat que els comptes són "indispensables" per culminar el procés cap a l'estat propi. I més, tenint en compte el calendari i la durada que s'ha definit per a l'actual Govern. "Hem avançat molt fins aquí, i segurament hem perdut un temps que no calia", ha insistit. I en una clara referència a la CUP, Puigdemont ha afegit: "Espero que qui l'hagi fet perdre reflexioni davant aquesta segona oportunitat, i estic convençut que els pressupostos formaran part de la cadena de confiança".Suport de les altres forcesCarles Puigdemont també ha volgut llançar un missatge a la resta de forces de l'arc parlamentari. Un cop els pressupostos s'entrin a debatre, el president de la Generalitat ha demanat a tots els grups de la Cambra que "assumeixin la seva responsabilitat". I aquí, s'ha dirigit explícitament a C's, PSC, PP i CSQEP."Demano a tots els grups assumir la seva responsabilitat; a tots, i que aquells que siguin antiindependentistes, no avantposin aquestes idees per a uns pressupostos que són bons per al a gent", ha subratllat el president. "Si fem això tots, estic segur que el país hi sortirà guanyant", ha conclòs.Puigdemont assisteix aquest diumenge a les festes de l'Aniversari d'Amer. A la tarda, recollirà la distinció de fill predilecte i la medalla d'honor que li ha atorgat el municipi selvatà.