Puigdemont ha parlat des de Waterloo
Puigdemont ha parlat des de Waterloo
Waterloo

Puigdemont acusa el PSOE d'haver "obert la porta" a la ultradreta espanyola

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat el PSOE d'haver aplanat el camí de l'auge de l'extremadreta a Andalusia, on Vox ha irromput amb 12 escons. En una roda de premsa a Waterloo, Puigdemont ha retret als socialistes que no s'hagin desmarcat abans de la formació d'extrema dreta:

"​Qui ha obert la porta, qui ha homologat la ultradeta espanyola en el concert dels partits votables, justament han estat els que li han fet costat a la pancarta i l'estratègia judicial. Nosaltres som aquí per denunciar-ho. Davant de l'auge de la ultradreta, el poble de Catalunya va dir 'prou' i, en lloc de ser escoltat aquest clam, van respondre amb el crit d''A por ellos'."

Puigdemont ha considerat "vergonyós" que s'acusi els independentistes catalans de l'ascens de Vox:

"És vergonyós i és un escàndol que a les víctimes de la ultradreta i del nacionalisme espanyol se'ns consideri culpables. És inacceptable. Hem estat la primera línia de defensa contra el feixisme. L'hem denunciat perquè l'estem patint.

Qui va presentar la querella al jutjat 13? Vox. Qui va impedir que Joaquim Forn sortís en llibertat provisional malgrat la petició de Fiscalia ? Vox. A les manifestacions de Barcelona que compartien pancarta membres del partit socialista i del PP, hi havia Vox. "

L'expresident de la Generalitat ha afegit que cal preguntar-se si el discurs del rei Felip VI el 3 d'octubre de l'any passat "afavoreix o no el creixement de Vox" i ha plantejat "quines mesures pensen pendre" per combatre aquest ascens.

Notícia relacionada: Vox, el partit que ha crescut a base de querelles polítiques mediàtiques

 

 

Puigdemont s'ha reunit amb el president del Parlament, Roger Torrent, que també ha traslladat la responsabilitat als socialistes:

"Qui s'ha de fer la pregunta és Pedro Sánchez i el PSOE: si vol marcar la línia clarament diferenciada entre els demòcrates i, per tant, resoldre democràcticament el conflicte a Catalunya, o vol obrir portes i finestres a l'extrema dreta a les institucions. És al PSOE i als partits d'abast espanyol a qui pertoca obrir aquesta lluita."

 

ARXIVAT A:
VoxRoger TorrentCarles PuigdemontAndalusia
Anar al contingut