Carles Puigdemont, aquest dimarts a la nit a Amsterdam (EFE)
Carles Puigdemont aquest dimarts a la nit a Amsterdam (EFE)
Amsterdam

Puigdemont a Amsterdam: "La unitat d'Espanya no pot ser un principi religiós"

L'expresident de la Generalitat reclama que "l'estat espanyol deixi de banda la ira i la ràbia"

RedaccióActualitzat

En el seu primer viatge als Països Baixos des que va marxar l'octubre passat, Carles Puigdemont va assegurar aquest dimarts que, de moment, la "recepta" de Pedro Sánchez per resoldre el problema polític a Catalunya és una versió 2.0 de la de Mariano Rajoy.

Puigdemont, que va participar en un cicle de xerrades sobre la ira a la política organitzat pel centre cultural De Balie d'Amsterdam, va reiterar un cop més que el seu objectiu és aconseguir pactar un referèndum d'autodeterminació:

"Volem asseure'ns per negociar un referèndum d'autodeterminació vinculant i reconegut internacionalment. L'estat espanyol ha de deixar de banda la ira i la ràbia. Molts catalans volem un estat propi, la unitat d'Espanya no pot ser un principi religiós, sinó un fet que sigui confirmat a les urnes."

 

"Cap diferència religiosa o ètnica"

En aquest sentit, ha insistit que el problema no és religiós ni ètnic, sinó estrictament polític, i ha afegit que la violència ha de quedar exclosa de qualsevol solució:

"Un català que defensa la independència i un català que defensa la unió d'Espanya no tenen cap diferència religiosa o ètnica, és una diferència política."

"El recurs a la violència és inacceptable en una Europa del segle XXI i és inacceptable des del punt de vista dels drets humans. És impossible pensar en un escenari de guerra."

Entrevistat pel periodista Yoeri Albrecht i davant d'unes 800 persones que omplien el teatre De Balie, Puigdemont va assegurar que si el referèndum es fes a tot el territori espanyol "l'únic rellevant" serien els resultats a Catalunya.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontGovern empresonatProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut