Seu d'Urgell

Puigcerdà i la Seu d'Urgell ja es postulen com a subseus dels Jocs d'hivern

El territori ha rebut de bon ull l'anunci de l'alcalde de Barcelona que la ciutat optarà a organitzar els Jocs Olímpics d'hivern del 2022. Per ara, el projecte de candidatura encara no ha concretat quines seran les subseus olímpiques dels Pirineus, però la Seu d'Urgell ja s'ha posat en contacte amb el consistori barceloní per oferir-se com a segona seu dels Jocs. Però l'alcalde de Puigcerdà creu que la seva ciutat té molts números per convertir-se en subseu i fins i tot construir una vila olímpica. També des de les comarques pirinenques i la ciutat de Lleida es considera una bona notícia.

Actualitzat
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, considera que són la ciutat idònia per a la celebració dels Jocs d'hivern, ja que és la població amb més habitants del Pirineu i ja té experiència olímpica, en haver acollit les proves de Piragüisme en Aigües Braves dels Jocs Olímpics del 92. És per això que ja ha traslladat l'oferiment per a un projecte que ha qualificat de "molt il·lusionant" tant a l'alcalde Hereu com al president de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias.

Batalla ha recordat, a més, que el mes de setembre passat la Seu va acollir amb èxit el Campionat del Món de Piragüisme i que la ciutat té una llarga tradició sobre esports d'hivern i especialment respecte a l'esquí nòrdic. També ha destacat que la Seu aporta habitualment esportistes d'elit als jocs olímpics.

Però la segona vila olímpica que ha anunciat l'alcalde de Barcelona podria ser una altra ciutat. En aquesta travessa l'alcalde de Puigcerdà s'hi ha sentit al·ludit. Joan Planella creu que la capital de la Cerdanya n'és la principal candidata.

El president de l'Associació d'Estacions d'Esquí de Muntanya de Catalunya, Xavier Nolla, ha defensat, per la seva banda, que les proves es reparteixin per tot el Pirineu, però ha afegit que per qüestió de comunicacions, l'estació d'esquí de La Molina-Masella surt en primera posició per allotjar diverses proves. Nolla veu completament factible que les instal·lacions necessàries estiguin a punt pel 2022.

En canvi, el director general de l'estació d'esquí de Vaquèira-Beret, Aureli Bisbe, genera algun dubte sobre la possibilitat que hi hagi prou neu. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha felicitat per aquesta voluntat i creu que la marca Barcelona-Pirineus serà important.

El síndic d'Aran, Francesc Boya, també ho veu molt positiu i ha assegurat que estudia de quina manera la Vall d'Aran pot encaixar en aquest projecte.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut