Queralbs

Puigcercós puja al cim del Puigmal per celebrar la seva proclamació com a candidat d'ERC

Després de ser proclamat candidat d'Esquerra Republicana a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós ha pujat aquest diumenge al matí al cim del Puigmal, en un gest que vol simbolitzar l'esforç que han de fer el seu partit i Catalunya per arribar a la independència. L'expedició d'ERC estava formada per un centenar de persones entre dirigents polítics, militants, familiars i periodistes, que han caminat durant unes tres hores des de la vall de Núria fins al cim del Puigmal, que amb 2.913 metres és la muntanya més alta del Ripollès.

Actualitzat
El líder d'Esquerra Republicana i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha volgut transmetre un missatge a les altres forces polítiques catalanes des del cim del Puigmal, on ha pujat acompanyat de la seva dona i fills, i un centenar més de persones.

"ERC treballarà amb tots aquells que vulguin fer un pas endavant i construir un estat català, i només arribarà a acords amb aquells que vulguin anar més enllà de les parets que ens vol imposar l'estat espanyol i la Constitució Espanyola", ha afirmat. I ha afegit: "La sentència del Tribunal Constitucional tots sabem que marcarà un mur infranquejable a les actuals aspiracions de Catalunya i, per tant, hem d'anar més enllà i ERC està disposada a treballar amb tots aquells que vulguin anar més enllà, sempre amb la bandera de la llibertat i la democràcia". 

Segons el president d'ERC, "el dret a decidir és un dret democràtic que tenim els catalans, i ningú ens el pot arrabassar, no hi ha legalitat que pugui frenar el dret democràtic dels catalans a decidir" sobre el seu futur com a poble.

Després de plantar una bandera estelada al cim del Puigmal i visiblement satisfet per haver fet el cim, Puigcercós ha dit: "L'esforç ha valgut la pena, però per mi el fet més important és que tots els qui hem sortit de Núria hem arribat fins a dalt, i per a mi això és una metàfora del que ha de ser l'esforç per a la independència de Catalunya".

Entre els dirigents que han acompanyat Puigcercós durant l'ascensió hi havia el president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, i el director de la Fundació Josep Irla, Josep Vall.

Puigcercós va ser proclamat candidat aquest dissabte al santuari de Núria, després d'una votació en què no hi va haver vots en contra. En el seu discurs, el líder republicà no es va referir en cap moment a Josep-Lluís Carod-Rovira, a qui pren el relleu, i va situar el dret a decidir com a objectiu de cara a la legislatura vinent.


Anar al contingut