Barcelona

Puigcercós i Ridao presentaran candidatura conjunta a la direcció d'Esquerra

El panorama previ al congrés d'Esquerra Republicana es va aclarint. Després que Carod-Rovira va anunciar que no optaria a la direcció del partit, ara són Joan Puigcercós i Joan Ridao els que fan pública la seva estratègia. Tots dos presentaran una candidatura conjunta al congrés d'Esquerra. Així ho ha confirmat Ridao, portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, que ha afegit que ell optarà a la secretaria general. L'objectiu, afirmen, és aconseguir una solució unitària a la disputa interna que pateix el partit.

Actualitzat
Es van descobrint les cartes dels diversos sectors enfrontats al si d'Esquerra davant del pròxim congrés del juny. Puigcercós i Ridao han segellat un pacte: lluitar plegats per la direcció d'Esquerra en el combat obert amb els partidaris de Josep-Lluís Carod-Rovira de cara al congrés del 14 i 15 de juny. Ridao ha acceptat l'oferta d'optar a la secretaria general i Puigcercós es presentarà a la presidència.

Puigcercós considera que l'anunci donarà seguretat al partit i Ridao admet que el repte és gran, perquè calen moltes coses: més atenció al territori i als càrrecs institucionals, més ordre, seriositat, un "full de ruta" i molta capacitat d'entesa.
Anar al contingut