Barcelona

Puigcercós es proclama candidat d'ERC als comicis del 2010

Joan Puigcercós es proclama candidat d'Esquerra Republicana a les pròximes eleccions al Parlament, l'any 2010. Ho fa en un llibre entrevista que, amb el títol "Generació.cat", que ha sortit avui a la venda i on el secretari general dels republicans assegura que ha decidit acceptar la proposta de la majoria de la militància de ser el futur cap de llista del partit a la presidència de la Generalitat, càrrec al qual també aspira Josep-Lluís Carod-Rovira. Puigcercós parla també en aquest llibre de la proposta de Carod per celebrar un referèndum per la independència l'any 2014. Diu que es tracta d'un horitzó "simbòlic" que en cap cas es pot plantejar amb "frivolitat".

Actualitzat

A partir de les preguntes que li formulen els periodistes Tian Riba i Manel Manchón, Joan Puigcercós confirma el seu propòsit d'optar a la candidatura d'ERC a les eleccions al Parlament del 2010. Diu que ha "reflexionat sobre la petició de moltes de les persones també compromeses amb el projecte de l'esquerra independentista" i que ha pres una decisió que el "compromet doblement amb tot el que afirmo en aquest llibre: arribar a ser el cap de llista d'Esquerra en les pròximes eleccions al Parlament".

Puigcercós afirma també que "són moments de canvi, de relleu", i que "no es tracta d'un tema d'edat". Al llibre entrevista, Puigcercós, que optarà a la presidència del partit al congrés del juny, defineix la "Generació.cat" com "el conjunt creixent de ciutadans disposats a guanyar la partida de la democràcia i la llibertat".

Sobre la proposta de Carod-Rovira de convocar un referèndum per la independència el 2014, Puigcercós s'hi mostra favorable, però alhora expressa alguns matisos. Afirma que es tracta d'un "horitzó simbòlic", que "requereix un treball previ de constituir estructures d'Estat, majoria social, discurs, referents simbòlics, model de país i vies i poder per articular tot això".

Més important que convocar un referèndum, afirma Puigcercós, és "trobar la forma de guanyar-lo", ja que "el cost i el desgast polític que suposa fa convenient arribar-hi amb certes garanties". És per això que el secretari general d'ERC subratlla que "la frivolitat és un luxe que no ens podem permetre".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut