Barcelona

Puigcercós descarta un transvasament del Segre

Davant la situació de sequera que viu Catalunya, el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, creu que no és viable l'opció de captar aigua de la conca del Segre, com defensa el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. En una entrevista a "El matí" de Catalunya Ràdio, Puigcercós ha manifestat que el govern ha tingut un problema de comunicació en aquesta qüestió i reclama a l'executiu espanyol que també aporti recursos i solucions per pal·liar els efectes de la sequera.

Actualitzat

ERC no veu viable l'opció de captar aigua de la conca del Segre per proveir l'àrea de Barcelona davant la situació d'extrema sequera. Joan Puigcercós ha descartat qualsevol mesura que comporti un transvasament i, en aquesta línia, ha reconegut que el govern ha tingut un problema de comunicació en tota aquesta qüestió.

A més, el secretari general d'Esquerra ha demanat al govern espanyol que, a banda d'exercir el seu poder, aporti recursos i solucions al problema de la sequera que pateix Catalunya. "S'han de prendre múltiples mesures i el govern ha d'exercir, sense transvasaments", ha manifestat Puigcercós que ha recordat mesures com transportar l'aigua en vaixells o la recuperació d'aqüífers. I ha afegit: "Hem de ser conscients que no hi ha solucions màgiques."

D'altra banda, el republicà està convençut que el debat pel lideratge del partit no comportarà cap risc de fractura dins la formació independentista. Joan Puigcercós també ha sortit al pas de la decisió del president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, d'impulsar la proposta de fer un referèndum de l'autodeterminació l'any 2014. Segons Puigcercós, la situació catalana no és comparable a la d'Euskadi i en aquests moments Catalunya té altres prioritats més immediates, com el finançament.

Anar al contingut