Barcelona

Puigcercós condiciona un futur pacte de govern a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha avançat que condicionarà un futur pacte de govern en la pròxima legislatura a la celebració d'un referèndum sobiranista. El líder republicà ha defensat en la inauguració de la seva precampanya la necessitat d'aquesta convocatòria: "En la pròxima legislatura tenim una cita amb la democràcia. Catalunya ha de ser consultada sobre quin vol que sigui el seu futur". Puigcercós ha subratllat que els independentistes també tenen dret a defensar el seu projecte.

Actualitzat
En l'acte d'inauguració de la precampanya que porta per nom "Puigcercós 2010. Catalunya decideix", Joan Puigcercós ha suggerit que la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya durant la pròxima legislatura serà la condició "sine qua non" per a un futur pacte de govern.

En el seu discurs, que s'ha fet a la discoteca Luz de Gas de Barcelona, el dirigent d'ERC ha llençat un missatge a CiU i PSC, potencials socis de govern d'ERC en la pròxima legislatura: "Qui avisa no és traïdor. Aquesta volem que sigui una condició 'sine qua non'. Qui vulgui alguna cosa d'ERC, ja sap el que vol ERC".

Puigcercós ha declarat: "En la pròxima legislatura tenim una cita amb la democràcia. Catalunya ha de ser consultada sobre quin vol que sigui el seu futur. Sense apriorismes per cap costat. Sense renúncies per part de ningú. Sense prohibicions de cap mena".

Segons el líder republicà, "a la independència hi hem d'arribar. Però hi hem d'arribar tots, com un sol poble. I després de sis anys de govern amb el PSC, i justament per això hi estem més a prop". Ara, ha apuntat, toca "traçar una via de sortida al carreró sense sortida autonòmic, independentment de sentències del Tribunal Constitucional".

Amb l'acte d'aquest divendres, Puigcercós ha començat una campanya per consultar 140.000 persones afins al partit sobre les condicions d'ERC amb vista a un futur pacte de govern. Una de les 21 preguntes que se'ls formularà és: "Estàs d'acord que la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya sigui el primer compromís d'ERC en la pròxima legislatura?".
Anar al contingut