Imatge d'arxiu de Felip Puig a "El matí de Catalunya Ràdio"
Imatge d'arxiu de Felip Puig a "El matí de Catalunya Ràdio"
El matí de Catalunya Ràdio

Puig diu que s'hi esforçaran però descarta una retallada superior al 12%

Després que el govern espanyol ha avisat el català que la retallada d'un 10% dels pressupostos és insuficient si es vol endeutar, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que "serà molt difícil una retallada més enllà del 10, l'11 o el 12%" perquè ja estan fent un esforç d'estalvi i s'han de garantir els serveis bàsics. L'executiu de Zapatero demana ara a la Generalitat que la retallada sigui d'un 15%.

Actualitzat
S'ha sabut ara, i no immediatament després de la reunió de dilluns passat entre el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president català, Artur Mas, a La Moncloa. El govern espanyol ha advertit l'executiu català que amb el 10% de retallada dels pressupostos no n'hi haurà prou i que Catalunya s'haurà d'estrènyer encara més el cinturó si vol endeutar-se. El govern de Madrid demana ara a la Generalitat que la retallada sigui d'un 15%.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Manel Fuentes ha preguntat al conseller d'Interior, Felip Puig, si la Generalitat podrà retallar més els pressupostos. Puig li ha contestat que "serà molt difícil fer una retallada més enllà del 10, l'11 o el 12%", però que faran "tots els esforços que puguem". Això sí, mai en detriment dels serveis bàsics, ha assegurat Puig, que també espera de Madrid que hi hagi coresponsabilitat, perquè han observat que "hi ha molts ministeris que en els darrers anys s'han buidat de competències però que mantenen la despesa i el nombre de funcionaris".

El model autonòmic no funciona

El conseller d'Interior també ha comentat que si no canvia aquest model de l'estat de les autonomies que ofega Catalunya potser s'haurà de trencar. "Aquesta legislatura serà la del trencament", ha dit, perquè si no "això del dret a decidir ens ho haurem de començar a plantejar".
Anar al contingut