El conseller de l'Interior en funcions Felip Puig
El conseller de l'Interior en funcions Felip Puig
Barcelona

Puig diu que el nou vídeo aparegut referma el que recullen els informes dels Mossos

El conseller d'Interior en funcions s'ofereix a ajudar la justícia per aclarir el "cas Ester Quintana". Diu que aquesta és la seva prioritat i no pensa si continuarà en el càrrec el pròxim mandat.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior en funcions, Felip Puig, s'ofereix a col·laborar amb la justícia per aclarir què va causar la lesió a l'ull d'Ester Quintana durant els aldarulls de la vaga general del 14 de novembre. En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Puig ha declarat: "Nosaltres col·laborarem decididament. Nosaltres som els primers interessats després de la mateixa senyora Quintana -de qui lamento profundament el que li ha passat i li està passant- que això s'aclareixi al més aviat possible: per ella, per la seva família, perquè hi té tot el dret a saber el què, qui, com, però també evidentment pel cos dels Mossos d'Esquadra".

Sobre un nou vídeo que ha aparegut recentment a la xarxa, on es veu un mosso d'esquadra disparant la llançadora a la ronda de Sant Pere amb Passeig de Gràcia, suposadament a tres quarts de nou del vespre, Puig assegura que referma la seva versió i que el tret està recollit en l'informe.

El titular d'Interior no ha volgut aclarir el seu futur polític. La seva voluntat és acabar aquest mandat. Del pròxim, no n'espera ni desitja res. La seva prioritat, assegura, és aclarir el "cas Quintana".

El conseller Puig manté que, amb la informació de què disposa, els Mossos d'Esquadra no van ser responsables d'aquesta lesió, tal com va explicar davant dels grups parlamentaris en la segona compareixença per l'actuació dels agents el 14-N.

Puig també ha reiterat la seva proposta de dotar de GPS les escopetes i llançadores dels Mossos per determinar-ne la ubicació i l'ús, i també de posar un càmera de vídeo al casc dels antiavalots per gravar les seves actuacions.


Anar al contingut