Imatge d'arxiu de Felip Puig prenent el relleu de Joan Saura al capdavant d'Interior. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de Felip Puig prenent el relleu de Joan Saura al capdavant d'Interior. (Foto: ACN)
Barcelona

Puig deroga el Codi Ètic de Saura i en promet un de menys intervencionista

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha fet efectiva la derogació del Codi d'Ètica dels Mossos d'Esquadra, tal com havia anunciat. Aquesta tarda ho ha comunicat al consell de la policia i ahir ho va fer al Comitè d'Ètica, creat per Joan Saura per vetllar per la bona pràctica de les actuacions de la policia catalana. Puig ha anunciat que es reobrirà la discussió per intentar consensuar el contingut d'un nou codi d'ètica dels Mossos menys intervencionista, ha assegurat. Mentrestant es regiran pel Comitè d'Ètica Europeu. Els sindicats de la policia s'han felicitat per la decisió mentre Carlos Jiménez Villarejo ha dimitit.

Actualitzat
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat que aquest dimecres signarà la resolució que derogarà el Codi d'Ètica dels Mossos d'Esquadra aprovat pel seu antecessor, Joan Saura, i ha promès que impulsarà, sense pressa, la redacció d'un nou codi amb menys articles i que es limiti a grans principis.

Després de la reunió del Consell de la Policia, Puig també ha anunciat als periodistes que mantindrà hibernant "sine die" el Comitè d'Ètica, que fins que no es renovi a fons quedarà amb les seves funcions en suspens i en quadre després de la dimissió de tres dels seus cinc membres, entre ells la del seu president, Carlos Jiménez Villarejo.

Mentre no es redacti el nou Codi d'Ètica de la Policia a Catalunya, que Puig vol que tingui el màxim consens i s'inspiri en el model que ja regeix al Regne Unit, França i Irlanda, els Mossos s'acolliran al Comitè d'Ètica europeu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut