L'exconseller Lluís Puig ha declarat per videoconferència des de Brussel·les
Brussel·les

Puig declara per videoconferència per Sixena i denuncia no haver-ho pogut fer al Suprem

L'exconseller ha negat haver desobeït no entregant les obres en litigi de Sixena i ha afegit que no han "fugit mai de la justícia"

Actualitzat

L'exconseller de Cultura Lluís Puig ha declarat aquest matí des de Brussel·les per videoconferència pel litigi de les obres de Sixena. S'ha defensat de les acusacions de desobediència i, a la sortida, ha denunciat no haver pogut declarar com avui davant el Suprem en el judici del procés.

Ha estat una declaració curta, que no ha arribat a mitja hora, que s'ha fet des d'un jutjat de Brussel·les. Lluís Puig, antic titular de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, ha defensat davant del jutge d'Osca que no va cometre cap delicte de desobediència no entregant les peces del monestir de Sixena. Ha dit que simplement va demanar més temps i al cap de poc va ser cessat pel 155.

Tant la Fiscalia com l'Ajuntament de Vilanova de Sixena l'acusen de no haver obeït les ordres judicials per lliurar les 44 peces del monestir de Sixena que hi havia al Museu de Lleida i que finalment es van entregar per l'ordre judicial que va comportar l'entrada de la Guàrdia Civil a l'equipament museístic l'11 de desembre del 2017.

 

Puig ha aprofitat per denunciar el fet de no haver pogut respondre també per videoconferència davant la justícia espanyola, ara fa 2 anys, en les acusacions per la causa de l'1 d'octubre des de Brussel·les.

"Com és possible que el novembre del 2017 no poguéssim declarar amb videoconferència quan vam arribar a Brussel·les. Recordareu que ens vam presentar a la justícia demanant poder declarar perquè mai ens hem sentit fugits, mai hem estat unes persones fugides de la justícia. I, per tant, no sé què ha canviat a les lleis d'Espanya del novembre del 2017 al juny del 2019."

L'advocat de Puig, Jaume Alonso-Cuevillas, ha destacat la "normalitat" d'aquesta declaració, ja que les videoconferències judicials són "habituals" entre països europeus i ha afegit que "l'excepcionalitat" va ser que l'Audiència Nacional rebutgés les declaracions a distància de Puig, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont per l'1-O que es van demanar per escrit al novembre.

La defensa de Lluís Puig descarta una euroordre contra l'exconseller pel cas del litigi de Sixena, tal com havia demanat l'advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena.

 

 

ARXIVAT A:
SixenaJudicialLluís Puig
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut