Barcelona

Puig considera que les consultes sobiranistes mostren el fracàs d'Espanya davant Catalunya

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, considera que les consultes sobiranistes mostren el fracàs d'Espanya davant Catalunya. En l'espai "L'entrevista de Catalunya Informació", Puig també s'ha mostrat optimista per arribar a un consens amb el govern català per demanar la renovació del Tribunal Constitucional.

Actualitzat
El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, afirma que les consultes sobiranistes que aquest diumenge es fan a més de 200 pobles de Catalunya són una mostra del fracàs d'Espanya per entendre l'evolució natural de Catalunya. "Ho interpreto com un greu fracàs de nou d'Espanya, que s'ha incorporat a Europa, que té per primera vegada la democràcia consolidada, i que, en canvi, no entén que el respecte plurinacional i el reconeixement de Catalunya formaven part d'aquest pacte de la Transició", ha declarat Puig.

Pel que fa a un acord entre el govern i CiU per demanar la renovació del Tribunal Constitucional, Puig s'ha mostrat optimista. "Jo tinc bones sensacions. Però aquest és un partit que té dues parts, el partit d'anada i el de tornada. El partit d'anada jo crec que el podem guanyar bé, aquí a Catalunya. El de tornada es juga allà, a Madrid, i aquí és on haurem de veure si el partit socialista té la força suficient per arrossegar el PSOE", ha considerat.

Precisament, dimecres arribarà al Parlament la proposta de resolució per demanar la renovació del Constitucional.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut