El conseller Felip Puig, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Ràdio
El conseller Felip Puig, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Ràdio
Barcelona

Puig avisa del risc de fractura social per l'atur i crida a un gran pacte de concertació social

Segons el conseller d'Ocupació, l'atur no ha tocat fons, però "hi ha les condicions necessàries" per establir "un gran pacte de concertació social per apostar pel manteniment de la pau social" i també per "crear les condicions de competitivitat i productivitat de les nostres empreses".

RedaccióActualitzat
El conseller d'Ocupació, Felip Puig, ha fet una crida a treballar plegats per treballar per posar fi a la xacra de l'atur. Segons Puig, "hi ha les condicions necessàries" per establir "un gran pacte de concertació social" que impliqui tots els agents, empresaris, treballadors, sindicats, patronals i administració, "per apostar pel manteniment de la pau social i al mateix temps per veure com avancem conjuntament per crear les condicions de competitivitat i productivitat de les nostres empreses per adaptar-se a aquest món que ens ha canviat".

Als micròfons de Catalunya Ràdio, Puig ha avisat que l'atur encara no ha tocat fons l'endemà de conèixer-se les dades de l'enquesta de població activa, que tanca el 2012 a Catalunya una taxa que frega el 24%, amb un total de 885.100 persones que no troben feina. També ha firmat que, amb més poder polític i capacitat de decisió, Catalunya combatria millor l'atur, i ha posat com a exemple el País Basc. El conseller ha afirmat que amb una estructura econòmica similar a la de Catalunya, té deu punts menys d'atur gràcies al fet que gestiona tots els seus recursos.

D'altra banda, el titular d'Ocupació s'ha compromès a avançar en la simplificació administrativa per facilitar la feina als empresaris i considera prioritari enllestir la reestructuració del sistema financer perquè flueixi el crèdit.

Anar al contingut