Una pediatra examina una nena en un CAP
Una pediatra examina una nena en un CAP
Barcelona

Pugen a 19 els menors ingressats per enterovirus, quatre dels quals a l'UCI

En total hi ha 73 diagnosticats i la gran majoria evoluciona favorablement

RedaccióActualitzat

El nombre de menors amb afectacions neurològiques per enterovirus s'ha elevat a 73, segons ha informat Salut. La gran majoria evoluciona favorablement i n'hi ha 19, dos més que dijous, que estan ingressats a diferents hospitals. D'aquests, quatre són a la Unitat de Cures Intensives. Un dels casos és nou, perquè un dels pacients que era a l'UCI ha pogut passar a planta.

El cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Carlos Rodrigo, ha assegurat que l'increment del nombre de diagnosticats "entra dins dels paràmetres normals". Després que es va donar per estabilitzat el brot, aquests pics "sempre passen en qualsevol brot, com, per exemple, el de la grip".

Les recomanacions de Salut

Salut recomana consultar el pediatre en cas que el nen tingui somnolència, decaïment, tremolors o altres símptomes neurològics acompanyats de febre.

El Departament recorda que la millor prevenció per no contagiar-se d'enterovirus és rentar-se les mans bé i de forma freqüent, sobretot després d'anar al bany o canviar bolquers. Generalment, aquests virus causen febre o erupcions lleus, però des del febrer s'ha detectat un repunt de casos greus en menors de sis anys. Salut recorda que els nens no han d'anar a l'escola o llar d'infants en cas que tinguin febre.

De dimecres a diumenge passat el telèfon 061 de CatSalut Respon ha rebut 1.049 trucades en relació amb els enterovirus. La setmana passada, el conseller, Toni Comín, va admetre que havien endarrerit "deliberadament" la comunicació del brot d'enterovirus fins a tenir-ne totes les dades.

Anar al contingut