Publiquen les històries més animals del Santuari Gaia, el refugi que triomfa a la xarxa

"Animales como tú" és el llibre amb les històries del Santuari Gaia, un dels refugis d'animals més seguits a les xarxes socials a tot el món

Núria Balaguer IbeasActualitzat

El Santuari Gaia és un refugi d'animals de granja situat a Camprodon. Té més d'un milió de seguidors a Facebook que cada dia esperen les històries dels seus habitants.

L'Ismael, un dels fundadors, ha recollit les més especials en un llibre, "Animales como tú", per explicar no només les experiències que ha viscut sinó també, diu, tot allò que ha après del seu comportament.

"Ningú sap com es comporta un toro, una vaca, una ovella o una gallina, són aquests grans desconeguts". Uns desconeguts que l'Ismael va presentant capítol a capítol, alhora que comparteix totes aquelles descobertes que ha anat fent al llarg dels anys.

"Els porcs tenen un llenguatge, que en viure nosaltres amb ells sense explotar-los, hem après, i depenent del so que fan té un significat o un altre. Són més intel·ligents que els gossos amb què convivim."

Animals maltractats o abandonats, són més de 1.500 els que han passat pel refugi. I cadascun amb la seva història particular. Algunes han fet la volta al món, com la de la vaca Freser, que va donar a llum la seva filla Savi al refugi i va morir poc després del part. El vídeo del naixement de la Savi arriba gairebé al milió i mig de reproduccions.

 

Avui, al refugi hi viuen unes 40 vaques i toros, però Samuel, el primer vedell que van rescatar, és el que, segurament, ha deixat més empremta en els seus seguidors, i a qui I'Ismael ha dedicat el llibre. Quan el toro va morir fa dos anys, les xarxes del refugi es van omplir de mostres de condol.

 

Ismael López amb un vedell presenta el llibre del Santuari
Ismael López amb un vedell presenta el llibre del Santuari Gaia

Molts dels animals que arriben al refugi ho fan amb problemes de salut o amb edats avançades, així que la mort és un fet amb què han de conviure. El llibre explica molts d'aquests moments, i com aquestes situacions els han fet descobrir que els animals també viuen el procés de dol.

"És una de les coses més interessants i emotives que hem après en tots aquests anys amb animals de diferents espècies, i es que ells també necessiten fer un temps de dol, igual que fem els humans."

Històries tristes, però n'hi ha d'altres que arrenquen un somriure, com la de la porqueta Patrícia, que ajuda a trencar mites, com el dels porcs i la brutícia.

 

Els beneficis del llibre, que ja va per la tercera edició, serviran per finançar el refugi, que no rep cap mena de subvenció, juntament amb les aportacions de socis, padrins i donatius.

El projecte no para de créixer. Fa tot just un any van iniciar la compra d'uns nous terrenys per ampliar les instal·lacions, 40 hectàrees on els 500 animals que hi viuen, i aquells que hi arribaran en el futur, continuaran protagonitzant històries sorprenents.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut