Una de les pàgines de la publicació sobre la Costa Brava amb una imatge del Cap de Creus. Imatge publicada aquest 23 de març del 2021. (Horitzontal)
Una de les pàgines de la publicació sobre la Costa Brava amb una imatge del Cap de Creus. Imatge publicada aquest 23 de març del 2021. (Horitzontal)

Publiquen la primera guia turística per a navegants de la Costa Brava

ACN Roses .-El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, juntament amb l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics i Ports de la Generalitat han editat la publicació 'Cales i ports de la Costa Brava', la primera guia turística per a navegants de la Costa Brava. El document, que consta de 98 pàgines, repassa de nord a sud els divuit clubs nàutics i marines de la zona i fa una selecció de les cales més emblemàtiques de la costa gironina. A més, ofereix informació tècnica i d'assistència per als navegants i les tripulacions, a banda d'informació sobre els atractius naturals i turístics de la destinació.

La guia conté un capítol introductori dedicat a la Costa Brava com a destinació turística, amb diversos apartats d'interès per al visitant relatius a l'enogastronomia, la cultura, la salut i el benestar, les activitats nàutiques i de turisme actiu i els festivals de música. La publicació inclou també un capítol específic dedicat a la navegació sostenible per tal de donar valor a la necessitat de protegir el medi marí. Aquest capítol, que recull informació sobre el fondeig responsable, les normes de convivència entre embarcacions i banyistes i altres bones pràctiques ambientals, conté un seguit d'icones que resumeixen visualment els objectius de l'Agenda 2030 i que es comprometen a assolir els divuit clubs nàutics del litoral gironí en la seva aposta per la sostenibilitat.També es presenta la Costa Brava, de nord a sud, des dels ulls del navegant. Aquest recorregut de més de 200 quilòmetres del litoral gironí se segmenta en tres capítols: la zona nord, de Portbou a l'Escala; la zona centre, de l'Estartit a Palamós, i la zona sud, de Platja d'Aro a Blanes. Cada secció conté informació detallada de les cales així com dels ports esportius. D'aquests últims, s'inclou una completa fitxa tècnica acompanyada d'una fotografia de l'equipament, i també es fa una recomanació d'un atractiu de la zona que el visitant no es pot perdre.La guia està il·lustrada amb una gran quantitat d'imatges de gran qualitat, majoritàriament de nova producció, fetes des del mar, que reprodueixen la visió del navegant i faciliten la identificació del lloc.Finalment, hi ha apartats dedicats a Salvador Dalí, els pobles medievals, els camins de ronda i el jaciment d'Empúries, i espais i atractius naturals com els parcs naturals de Cap de Creus, dels Aiguamolls de l'Empordà, i del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i també la badia de Roses, les illes Formigues i els jardins botànics de Cap Roig, Santa Clotilde i Marimurtra.La publicació està disponible en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany) i es pot consultar online.La guia s'afegeix a la col·lecció de publicacions gratuïtes que edita el Patronat amb caràcter divulgatiu i promocional.

Anar al contingut