Barcelona

Publiquen el primer atles de la Guerra Civil a Catalunya, amb més de 400 mapes

Historiadors i cartògrafs han elaborat per primera vegada un gran atles de la Guerra Civil a Catalunya. Es tracta d'un llibre que explica amb més de 400 mapes i moltes fotografies inèdites, d'alt valor documental, pràcticament tot el que va passar al país durant el conflicte. El llibre suposa una fita en la historiografia de Catalunya i és fruït de 5 anys de feina i el rastreig de més de 20 arxius.

Actualitzat
Què va passar tal dia com avui de l'any 1936 quan les tropes que donaven suport al cop militar de Franco van sortir als carrers de Barcelona?

El llibre "Atles de la Guerra Civil a Catalunya" intenta donar resposta a totes les preguntes sobre l'últim conflicte bèl·lic que va viure el país. El llibre, eminentment visual, descriu els principals episodis de la Guerra Civil a través de 400 mapes de diferents poblacions i localitzacions geogràfiques on s'expliquen la disposició de les tropes, el moviment dels fronts, l'avanç i el retrocés dels exèrcits i les columnes, els bombardeigs, i la guerra al mar i a l'aire.

La publicació per primera vegada d'aquest "Atles de la Guerra Civil a Catalunya" arriba després de cinc anys de feina d'un equip d'historiadors i cartògrafs que ha consultat desenes de biblioteques i arxius, tant nacionals com internacionals. El treball d'investigació s'ha dut a terme amb la coordinació del Centre d'Estudis Històrics Internacionals (CEHI) - Pavelló de la República, de la Universitat de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut